Actueel Interview

Van klassieke jaren 70-stijl naar strak landelijk

De eigenaars van deze klassieke villa hadden met de renovatie een duidelijk doel voor ogen: meer openheid maar toch voldoende privacy, optimale lichtinval én een aangename samenhang in sfeer en inrichting. Een uitdagend project waar bouwadviseur Fabian en projectleider Yannic maar al te graag mee aan de slag gingen.

<CR:core_head_title />

voor de werken

Uitdaging aanvaard

Bouwadviseur Fabian: “Vijf jaar na de renovatie van de bovenverdieping besliste de bouwheer om nu ook de rest van de woning te upgraden. Het koppel had zelf al een architect en interieurarchitect onder de arm genomen. Maar ze zochten nog een partner om de algemene aannemerswerken te coördineren en uit te voeren. Hij schreef een drietal verschillende firma’s aan en daar kwam victor als beste uit omwille van de uitgebalanceerde en gedetailleerde offerte.”

Projectleider Yannic: “Onze opdracht was gezien de ambitieuze plannen toch niet min. We stonden onder meer in voor de ruwbouw van een uitbouw van ca. 100 m², de technieken en het strippen en voorbereiden van het gelijkvloers voor de afwerking. En dat allemaal terwijl de bouwheer met zijn gezin bleef wonen in de villa. Dat is natuurlijk apart voor een project van die omvang, maar perfect doenbaar dankzij een heldere communicatie. Verder was de planning dé uitdaging, net omdat je met zoveel externe partijen samenwerkt. En iedere expert moet perfect weten wanneer hij wat kan doen. Maar na een uitgebreid voorbereidend overleg verliep de realisatie vlot.”


Meer licht en fijn uitzicht

De eigenaars wilden graag meer openheid in de woning én een aangename link tussen de verschillende binnenruimtes én de tuin. Twee boogopeningen, afsluitbaar met grote houten schuifdeuren, zorgen voor een fijne, ruime doorgang naar de keuken in naturelle, lichte tinten. De splinternieuwe uitbouw fungeert als nieuwe leefruimte met bijpassende boogramen tot op de grond voor een optimale verbinding met de tuin. In de voormalige living aan de straatkant bevindt zich nu een kantoorruimte.


Altijd een oplossing

Nog een vereiste van de bouwheer was de aanleg van vloerverwarming doorheen het volledige gelijkvloers. Fabian: “In sommige ruimtes was de vloer amper een achttal centimeter dik wat het proces toch wat complexer maakte. Dat is simpelweg niet genoeg om een standaard vloerverwarming in te verwerken. Maar we vonden een alternatief: we werkten voor het eerst met Fermacellplaten die we ter plaatse infreesden. Dat lukte perfect. Zo zie je dat we voor elk probleem een oplossing vinden.”

Ontdek hier meer over deze realisatie

Interesse in een partnership met victor?

Contacteer ons


Lees verder

Joost Callens, de CEO die het pad naar de toekomst bewandelt
Actueel Interview

Joost Callens, de CEO die het pad naar de toekomst bewandelt

Een tijdje terug werd Joost Callens, CEO van de camino group waar ook victor deel van uitmaakt geïnterviewd door reclamebureau Plug.

Nu lezen
Bewust(er) wonen: de impact van thuisblijven
Actueel

Bewust(er) wonen: de impact van thuisblijven

Niemand had ooit kunnen voorspellen dat we in 2020 zoveel thuis zouden zijn. Logisch dat je woonervaring en levensstijl onder het vergrootglas belanden. Plots valt elk detail op. Je ziet nu exact waar de pijnpunten zitten, waar je woning efficiënter en comfortabeler kan.

Nu lezen
Download gratis magazine 2021

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis magazine 2021

© 2021 Victor is een merk van de Camino group