Interview

Medewerker in de kijker: projectleider Bavo Haesen

Sinds enkele maanden versterkt Bavo Haesen het team van Victor. En dat nieuwe hoofdstuk bevalt hem erg. “Er zit schwung in elke werkdag. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet.” De bouwsector kent hij op zijn duimpje, want hij koos zowel bij zijn secundaire als hogere studies voor bouwkunde én werkt al meer dan 10 jaar in de branche.

<CR:core_head_title />

“Contact hebben met de bewoners, achterhalen wat zij precies belangrijk vinden en dat realiseren binnen een bepaald financieel plaatje … Het motiveert me.”

Vanwaar de beslissing om bij Victor te beginnen?

“Na jaren gewerkt te hebben voor een firma die uitsluitend grote projecten doet, onder meer utiliteits- en kantoorgebouwen, wilde ik me bewust graag meer toeleggen op totaalrenovaties. Vooral de betrokkenheid van de klant trok me aan. Toen ik de vacature voor projectleider bij Victor vond, besloot ik dus meteen te solliciteren. De job leek me helemaal mijn ding.”

Waarom vind je die betrokkenheid zo fijn?

“Contact hebben met de bewoners, achterhalen wat zij precies belangrijk vinden en dat realiseren binnen een bepaald financieel plaatje … Het motiveert me. Soms heb je bijvoorbeeld te maken met bijzonder milieubewuste mensen. Soms gaat het om structureel erg zware ingrepen. Dergelijke uitdagingen maken het net erg interessant. En het is des te fijner als het resultaat geslaagd is én als de klant tevreden is.”

“Na jaren gewerkt te hebben voor een firma die uitsluitend grote projecten doet, onder meer utiliteits- en kantoorgebouwen, wilde ik me bewust graag meer toeleggen op totaalrenovaties.”

Victor renoveert Team

Wat trok je aan in het bedrijf Victor?

“De manier waarop Victor zich presenteert, het feit dat het een familiaal bedrijf is, de volledige ontzorging van de klant … al die aspecten spraken me heel erg aan. Iedereen is er aanspreekbaar, ook de CEO en CFO. De werksfeer is dus top.”

 

Wat houdt je job precies in?

“Ik kom in the picture voor de klant wanneer het verkoopswerk en de administratie zijn afgerond. Bij de echte start van de werken dus. Ik bespreek dan met de klant de afwerking, het buitenschrijnwerk, enzovoorts. Ik activeer de werfleiding, stel de ploegen samen en zorg dat de planning tot in de puntjes klopt. Daarbij denk ik niet enkel twee weken, maar ook drie maanden vooruit.”

Welke zaken maken je job leuk?

“Vooral de afwisseling. Als projectleider ben je vaak met tien dingen tegelijk bezig, en dat verdeeld over verschillende werven. Dat is plezierig, maar tegelijk uitdagend. Want je moet altijd je focus behouden.”

“Ik kom in the picture voor de klant wanneer het verkoopswerk en de administratie zijn afgerond. Bij de echte start van de werken dus.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

“Als de tijd vliegt en je kan schrappen op je to-dolijst. Dan weet je dat alles vlot loopt. En dat smaakt naar meer!”

 

Je zit dus goed bij Victor?

“Inderdaad. Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid. Ik kan grotendeels mijn eigen invulling geven aan mijn job. Ik krijg de kans om mezelf verder te ontwikkelen binnen een ervaren team van projectleiders. En tegelijk is overleg altijd mogelijk. Er staan altijd mensen klaar om mee te brainstormen als je even vastzit. Dat vind ik goed. Want ik ben een plantrekker, maar een klankbord of tweede opinie is zeker nuttig.”

 

Benieuwd hoe het team er nog uit ziet?

Ontdek het verhaal van bouwadviseur Bart

Lees verder

Een verrassend licht op verlichting.
Interview

Een verrassend licht op verlichting.

“De ruimte en de wensen van de klant.” Vanessa van lichtspecialist Watt and More is formeel. Ook in een renovatieproject zijn dat de twee factoren die de keuze van de verlichting bepalen.

Nu lezen
Vertel een verhaal  met je interieur
Lifestyle Interview

Vertel een verhaal met je interieur

Moet een designinterieur vooral strak zijn? Gaan functionaliteit en design samen? Frederik Delbart, Designer of the Year 2018, ademt design en deelt zijn passie.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group