Interview

Een nieuwe uitdaging voor kersvers bouwadviseur Bart Heijnens

Half augustus ging Bart Heijnens aan de slag als bouwadviseur bij Victor. Een heuse carrièreswitch. Voorheen werkte hij immers als architect in een Gents bureau. Maar na 14 jaar was het tijd voor wat anders. Hoe die ommezwaai hem bevalt? Dat vertelt hij ons graag.

<CR:core_head_title />

Hoe kwam je bij Victor terecht?

“Toen ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging, kwam ik een vacature van Victor op Instagram tegen. Ik kende het bedrijf al langer, solliciteerde en zo ging de bal aan het rollen.”

Waarom trok een functie als bouwadviseur je aan?

“Het geeft me exact wat ik kwijt was in mijn vorige job: het contact met de eindklant. Als architect ontwierp ik de laatste jaren vooral meergezinswoningen, scholen en andere grote projecten. Het persoonlijke aspect miste ik. De switch past ook in de evolutie in de bouwsector. Er zijn alsmaar minder bouwgronden. Bovendien moéten heel wat mensen verbouwen om aan de energienormen te voldoen en zo ook de energiecrisis te trotseren. De renovatiesector is dus belangrijker dan ooit.”

“Als architect ontwierp ik de laatste jaren vooral ziekenhuizen, scholen en andere grote projecten. Het persoonlijke aspect miste ik.”

Kriebelt het dan niet om te ontwerpen als je een nieuw dossier krijgt?

“Natuurlijk gebeurt dat wel eens. En dat is normaal. Maar ik kan dat goed plaatsen. Ik kén mijn rol en vind ook echt plezier in het begeleiden van klanten, het analyseren van hun renovatieplannen en het overleg met alle partijen. Mijn achtergrond als architect komt uiteraard wel goed van pas bij het meedenken en vormgeven van de eerste ideeën en wensen van de bouwheer.”

Wat houdt je job in en wat vind jij er het leukst aan?

“Kort gezegd sta ik paraat voor de klant van de eerste aanvraag tot de start van de verbouwingswerken. Het is een gevarieerd tracé. Want je hebt elke keer weer een andere klant voor je, met andere wensen. Het klinkt misschien cliché, maar de uitdaging om hun woondroom te realiseren, motiveert me.”

Waar haal jij inspiratie voor je job?

“In alles rondom me: architectuur, literatuur, mensen, musea, natuur, fotografie, … uit alles om je heen kun je inspiratie opdoen en nieuwe dingen leren.”

“Het klinkt misschien cliché, maar de uitdaging om een woondroom te realiseren, motiveert me.”

Hoe verliepen de eerste weken bij Victor?

“Ik werd professioneel onthaald, kreeg opleidingen, nam dossiers over, en startte ook al nieuwe dossiers op. Deze week ga ik voor het eerst bij klanten thuis op gesprek. Daar kijk ik erg naar uit. Tot hiertoe sloot ik mijn werkdagen moe maar voldaan, opgewekt zelfs, af. Er heerst een warme en positieve werksfeer. Ik voel me hier als een vis in het water. Het valt me op hoe goed Victor voor zijn medewerkers zorgt. Alles is prima geregeld. Het feit dat we tot de Camino Groep behoren, geeft veel voordelen. Er wordt voortdurend knowhow uitgewisseld tussen de business units, terwijl elk bedrijf toch een eigen persoonlijkheid blijft behouden. Knap!”

Benieuwd hoe een verkennend gesprek met Bart of met één van onze andere bouwadviseurs er uit ziet?

We helpen je op weg

Lees verder

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes
Interview

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes

Duurzame inspanningen leveren bij een verbouwing, het is cruciaal. Evelien van Kemenade, duurzaamheidscoördinator bij Camino, de overkoepelende groep waartoe Victor behoort, vertelt ons er meer over.

Nu lezen
Welke ingrepen creëren een meerwaarde bij de doorverkoop van je woning?
Actueel Interview

Welke ingrepen creëren een meerwaarde bij de doorverkoop van je woning?

Bij de totaalrenovatie van je woning denk je wellicht in eerste instantie aan de verbetering van je eigen comfort de komende jaren. Maar wat als je na x aantal jaar de woning verkoopt omdat jouw plannen of situatie gewijzigd zijn? Dan wil je er natuurlijk het maximale uithalen. Daarom loont het de moeite om nú al stil te staan bij aanpassingen die je woning een meerwaarde opleveren. We spraken met bouwadviseur Anne Cruyl over dit thema.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group