Hoeveel kost een verbouwing?

Dat hangt uiteraard af van de grootte en de aard van de werken. De twee grootste factoren die de kostprijs van een verbouwing bepalen: het aantal nieuwe poutrels en de hoeveelheid glas.
Daarnaast hangt ook veel af van het materiaalgebruik. Kies je voor ingebouwde kasten in eik of mag het fineer zijn? Marmer voor je badkamer, corian of komposiet? Er zit veel verschil in de kostprijs van materialen. 
Lees er hier meer over

Hoe lang duurt een renovatie? 

De timing hangt uiteraard af van complexiteit van de verbouwing. Op basis daarvan kunnen we je een specifieke timing geven. Reken voor een gemiddelde verbouwing tussen de 3 en 9 maanden voor de concrete verbouwingswerken.
Als je kijkt naar het totaaltraject dat begint bij het ontwerp, over de vergunning tot en met de oplevering, dan kom je tussen 1 à 2 jaar uit.

Heb ik een architect nodig als ik wil verbouwen?

Een architect is nuttig en verplicht voor alle werken waar een vergunning of melding voor nodig is. Dit hangt uiteraard af van de aard en de omvang van de werken.
Bekijk hier voor welke verbouwingen je een vergunning nodig hebt. 

Hoeveel kost de architect bij een verbouwing?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. De kostprijs van de architect hangt af van de grootte van je project en de taken die je van hem of haar verwacht. Er bestaan verschillende manieren om de architect te verlonen zoals een percentage van het bouwbudget, een loon per gewerkt uur, een tarief per m2 of een vast bedrag per project.
Lees er hier alles over...

Welke premies en subsidies geven mijn gemeente en provincie?

Overheden, provincies, steden, gemeenten en netbeheerders geven premies of subsidies als je energiezuinig verbouwt. Je hebt de overkoepelende renovatiepremie, premies voor nieuwe ramen, zonneboiler, warmtepomp, dak-, vloer- en muurisolatie en meer.
De premies verschillen volgens de stad, gemeente, het gewest of de provincie waarin de woning staat.
Ontdek voor welke premies je in aanmerking komt

Welke garanties heb ik tijdens het (ver)bouwproces?

Voor nieuwbouw is het duidelijk: de Wet Breyne geeft de bouwer van een huis op plan of de koper van een sleutel-op-de-deurwoning uitgebreide bescherming. Voor renovaties bestaan die wettelijke garanties van de Wet Breyne in principe niet. Toch nemen wij in elk contract voor een totaalrenovatie enkele voorwaarden op uit deze woningbouwwetgeving. Lees verder....

Heb je bouw- of verbouwplannen of een andere vraag? 
Onze adviseurs nemen graag de tijd om samen te zitten en je vragen te beantwoorden

Contacteer ons

© 2022 Victor is een merk van de Camino group
built by thinline.be  |   design plug