Heb ik een vergunning nodig om te verbouwen?

Dat hangt af van de aard en de omvang van de werken. Kijk even mee of dit voor jou van toepassing is.

Geen vergunning nodig
Wil je enkel de dakbedekking vernieuwen, het buitenschrijnwerk vervangen of de gevelbekleding aanpakken, dan heb je geen vergunning nodig. Hetzelfde geldt voor de binnenafwerking.

Melding zonder architect
Wil je een raam verticaal vergroten aan je achtergevel of je woning uitbreiden tot max. 40 m2 zonder stabiliteitsingrepen? Dan is er een melding nodig bij de gemeente. In deze gevallen wijzigt er niets aan de stabiliteit van je woning. Hiervoor heb je dus strikt genomen geen architect nodig.

Melding met architect
Komen er bij je uitbreiding van max. 40 m2 stabiliteitsingrepen aan te pas? Wil je dragende binnenmuren uitbreken? Of ramen en deuren aan de voor- en/of zijgevel verbreden? Dan is er een melding nodig met architect.

Bouwaanvraag/Omgevingsvergunning met architect
Voor een totaalverbouwing met uitbreidingen groter dan 40 m2 dien je een bouwaanvraag in via een architect. Dit is ook van toepassing bij een aanpassing van de voorgevel zoals een groter raam of een dakhelling die je wil veranderen. Vorm je je kantoor om tot je woning of omgekeerd? Dan wijzigt de functie van het gebouw. Ook daar heb je een omgevingsvergunning voor nodig.

Onze mensen zijn perfect op de hoogte van deze regels en begeleiden je hierin.


Terug naar alle vragen

Contacteer ons

Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug