Lifestyle Interview

Zo kiest Victor zijn interieurleveranciers

De klant van a tot z ontzorgen bij hun totaalrenovatie, dat is dé doelstelling van Victor, telkens weer. De geschikte materialen en technieken vinden en toepassen, is daar een onderdeel van. Net daarom is de keuze van de juiste (interieur)leveranciers zo cruciaal. Stephanie Oris, interieuradviseur, legt uit hoe het in elkaar zit.

<CR:core_head_title />

Hoe vinden jullie de geschikte interieurleveranciers voor een klant?

“We werken met een vaste poule van leveranciers, verspreid over heel Vlaanderen. In functie van de wensen en de regio van de klant, selecteren we telkens de beste interieurleveranciers voor het renovatieproject in kwestie. Het is dus altijd een aanpak op maat.”

Welke wensen zijn dat zoal?

“Eerst en vooral gaan we na of de klant een basisafwerking of high-end afwerking wil. Vervolgens bespreken we de gewenste stijl in de volledige woning en de aparte ruimtes én de specifieke materialen. Als een klant bijvoorbeeld verzot is op natuursteen, weten we in onze poule meteen een leverancier aan te duiden die over een showroom beschikt waar het uitgebreide aanbod te zien is.”

“We zoeken bedrijven die kort op de bal kunnen spelen, leveranciers die vlot en snel beschikbaar zijn.”

Interieur advies Victor

Hoe kiezen jullie de leveranciers voor die poule?

“We zoeken altijd bedrijven die de juiste prijs/kwaliteit verhouding kunnen aanbieden, kort op de bal kunnen spelen, leveranciers die vlot en snel beschikbaar zijn. Bovendien moeten ze zich ook kunnen vinden in de werkwijze van Victor. Er moet een klik zijn. Dan pas vormen we een goed draaiende tandem. Daarnaast letten we ook op duurzaamheid. We zullen bijvoorbeeld enkel kiezen voor bedrijven die met milieuvriendelijke houtsoorten (FSC, PEFC) werken. Uiteindelijk vertegenwoordigen onze leveranciers zowel hun eigen merk als dat van Victor.”

Hebben jullie enkel leveranciers voor totaalrenovaties?

“Neen, we werken eigenlijk voornamelijk met specialisten in een bepaalde materie: keukenleveranciers, sanitair experts, vloerbekleding tegels en parket, binnendeuren, maatwerk … Voor elk project stellen we op die manier dus een heel team samen. En toch loopt alles meestal zeer gestroomlijnd, net omwille van de duidelijke afspraken en de sterke vertrouwensband.”

Wat is het voordeel voor de klant dat jullie zelf leveranciers aanbieden?

“De ontzorging in eerste instantie natuurlijk. Het is voor de klant een pak minder geregel. Victor is het aanspreekpunt voor élk aspect van de totaalrenovatie. Bovendien geeft het je ook een kwaliteitsgarantie én weet je dat er snel vooruitgang geboekt wordt. Als je met externe leveranciers gaat werken, levert dat al vlug vertragingen op. Omdat de offerte op zich laat wachten, of omdat je maar geen afspraak voor een bezoek aan de showroom vastkrijgt, … Wij hebben echter de nodige afspraken gemaakt met onze poule, zodat je altijd snel een offerte, feedback en eventuele aanpassingen verkrijgt. En ook een toonzaalbezoek kan al op bijzonder korte termijn.”

“We werken eigenlijk voornamelijk met specialisten in een bepaalde materie.”

Renoveren Victor

Jullie blijven dus goed op de hoogte van de diensten en producten van de totaalleveranciers?

“Inderdaad. Wij krijgen ook regelmatig een rondleiding met uitleg over alle nieuwste snufjes en laatste trends in de verschillende toonzalen. Zo kregen we onlangs nog een infosessie over kraanwerk in badkamers/keuken met een coolstartsysteem. Met CoolStart-technologie stroomt in de basisstand enkel koud water uit een mengkraan. Hiermee slaat je boiler niet elke keer aan als je koud water wil. Een energiezuinige oplossing!”

Stijgt die vraag naar duurzame technieken en materialen?

“De vraag is inderdaad veel groter nu, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn. Klanten denken vaker op lange termijn. Als ze nu het budget niet hebben om bijvoorbeeld een warmtepomp te installeren, informeren ze alvast hoe ze die later kunnen toevoegen. Die tendens is positief!”

“Wij krijgen ook regelmatig een rondleiding met uitleg over alle nieuwste snufjes en laatste trends in de verschillende toonzalen.”

Benieuwd met wie we samenwerken?

Kom het te weten tijdens een verkennend gesprek

Lees verder

Verrijk je interieur met bloemen
Trends Lifestyle Interview

Verrijk je interieur met bloemen

Van kleins af was Daniël Ost gefascineerd door bloemen. Inmiddels staat zijn naam voor een familiebedrijf met 3 winkels in België en eentje in Jordanië en is hij wereldwijd bekend als The World’s Leading Floral Designer.

Nu lezen
Vrijwilliger zijn schenkt je rijkdom
Actueel Interview

Vrijwilliger zijn schenkt je rijkdom

Onze collega Ilse Van Deursen vertelt waarom ze vrijwilliger is bij Boven de Wolken en wat ze ervoor terugkrijgt. "Tastbare herinneringen maken is een van de weinige, maar ook een van de mooiste dingen die je kan doen voor de ouders van een sterrenkindje. En zo ben ik dus vrijwilliger geworden…"

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group