Lifestyle Interview

Zo kiest Victor zijn interieurleveranciers

De klant van a tot z ontzorgen bij hun totaalrenovatie, dat is dé doelstelling van Victor, telkens weer. De geschikte materialen en technieken vinden en toepassen, is daar een onderdeel van. Net daarom is de keuze van de juiste (interieur)leveranciers zo cruciaal. Stephanie Oris, interieuradviseur, legt uit hoe het in elkaar zit.

<CR:core_head_title />

Hoe vinden jullie de geschikte interieurleveranciers voor een klant?

“We werken met een vaste poule van leveranciers, verspreid over heel Vlaanderen. In functie van de wensen en de regio van de klant, selecteren we telkens de beste interieurleveranciers voor het renovatieproject in kwestie. Het is dus altijd een aanpak op maat.”

Welke wensen zijn dat zoal?

“Eerst en vooral gaan we na of de klant een basisafwerking of high-end afwerking wil. Vervolgens bespreken we de gewenste stijl in de volledige woning en de aparte ruimtes én de specifieke materialen. Als een klant bijvoorbeeld verzot is op natuursteen, weten we in onze poule meteen een leverancier aan te duiden die over een showroom beschikt waar het uitgebreide aanbod te zien is.”

“We zoeken bedrijven die kort op de bal kunnen spelen, leveranciers die vlot en snel beschikbaar zijn.”

Interieur advies Victor

Hoe kiezen jullie de leveranciers voor die poule?

“We zoeken altijd bedrijven die de juiste prijs/kwaliteit verhouding kunnen aanbieden, kort op de bal kunnen spelen, leveranciers die vlot en snel beschikbaar zijn. Bovendien moeten ze zich ook kunnen vinden in de werkwijze van Victor. Er moet een klik zijn. Dan pas vormen we een goed draaiende tandem. Daarnaast letten we ook op duurzaamheid. We zullen bijvoorbeeld enkel kiezen voor bedrijven die met milieuvriendelijke houtsoorten (FSC, PEFC) werken. Uiteindelijk vertegenwoordigen onze leveranciers zowel hun eigen merk als dat van Victor.”

Hebben jullie enkel leveranciers voor totaalrenovaties?

“Neen, we werken eigenlijk voornamelijk met specialisten in een bepaalde materie: keukenleveranciers, sanitair experts, vloerbekleding tegels en parket, binnendeuren, maatwerk … Voor elk project stellen we op die manier dus een heel team samen. En toch loopt alles meestal zeer gestroomlijnd, net omwille van de duidelijke afspraken en de sterke vertrouwensband.”

Wat is het voordeel voor de klant dat jullie zelf leveranciers aanbieden?

“De ontzorging in eerste instantie natuurlijk. Het is voor de klant een pak minder geregel. Victor is het aanspreekpunt voor élk aspect van de totaalrenovatie. Bovendien geeft het je ook een kwaliteitsgarantie én weet je dat er snel vooruitgang geboekt wordt. Als je met externe leveranciers gaat werken, levert dat al vlug vertragingen op. Omdat de offerte op zich laat wachten, of omdat je maar geen afspraak voor een bezoek aan de showroom vastkrijgt, … Wij hebben echter de nodige afspraken gemaakt met onze poule, zodat je altijd snel een offerte, feedback en eventuele aanpassingen verkrijgt. En ook een toonzaalbezoek kan al op bijzonder korte termijn.”

“We werken eigenlijk voornamelijk met specialisten in een bepaalde materie.”

Renoveren Victor

Jullie blijven dus goed op de hoogte van de diensten en producten van de totaalleveranciers?

“Inderdaad. Wij krijgen ook regelmatig een rondleiding met uitleg over alle nieuwste snufjes en laatste trends in de verschillende toonzalen. Zo kregen we onlangs nog een infosessie over kraanwerk in badkamers/keuken met een coolstartsysteem. Met CoolStart-technologie stroomt in de basisstand enkel koud water uit een mengkraan. Hiermee slaat je boiler niet elke keer aan als je koud water wil. Een energiezuinige oplossing!”

Stijgt die vraag naar duurzame technieken en materialen?

“De vraag is inderdaad veel groter nu, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn. Klanten denken vaker op lange termijn. Als ze nu het budget niet hebben om bijvoorbeeld een warmtepomp te installeren, informeren ze alvast hoe ze die later kunnen toevoegen. Die tendens is positief!”

“Wij krijgen ook regelmatig een rondleiding met uitleg over alle nieuwste snufjes en laatste trends in de verschillende toonzalen.”

Benieuwd met wie we samenwerken?

Kom het te weten tijdens een verkennend gesprek

Lees verder

Focus op duurzame energiebronnen
Actueel Interview

Focus op duurzame energiebronnen

Lowie Duyvejonck is energieadviseur bij Ecopuur, specialist in water- en energietechnieken. Bij vragen over duurzame energiebronnen is hij voor Victor hét aanspreekpunt.

Nu lezen
Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes
Interview

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes

Duurzame inspanningen leveren bij een verbouwing, het is cruciaal. Evelien van Kemenade, duurzaamheidscoördinator bij Camino, de overkoepelende groep waartoe Victor behoort, vertelt ons er meer over.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group