Interview

Gedeelde passie voor smaakvolle renovaties

Om elk project tot in de perfectie uit te voeren, werken we samen met partners die uitblinken in hun vak, experts die even begaan zijn met de eindklant als wijzelf. Een goed voorbeeld daarvan is architecte Lente Dewilde van Fera architectuur en interieur. Samen met Anne Cruyl, bouwadviseur bij Victor, geeft ze een woordje uitleg over hoe de samenwerking verliep tijdens een totaalrenovatie in regio Antwerpen.

<CR:core_head_title />

Van inbox naar uitvoering

Hoe Fera bij Victor terechtkwam? "Dat was een kwestie van toeval én doeltreffende marketing”, zegt Lente. “Ik ontdekte een reclamemail van Victor in mijn inbox. Ik klikte door naar de website en de vormgeving en visie trokken me enorm aan. Ik werk als architect vaak samen met aannemers maar de Victor-totaalaanpak verschilt duidelijk van anderen. Ook het feit dat er webinars voor potentiële klanten worden aangeboden, vind ik een topidee. Toen ik wat later voor een interessant project in het Antwerpse een bouwpartner nodig had om mijn ontwerp uit te voeren, nam ik contact op.”

Op dezelfde golflengte

Victor en Fera besloten al snel samen te zitten om te kijken of een samenwerking mogelijk was. Anne: “Dat eerste live gesprek is van belang om te checken of er een klik is en of de waarden en normen van beide partijen overeenkomen. En dat was absoluut het geval.”

Lente: “Het voortraject verliep vervolgens ontzettend vlot én gestructureerd. Victor boog zich over het volledige financiële plaatje. Ik moest niemand achternalopen, de offerte was tijdig klaar en ik kreeg altijd antwoord binnen de afgesproken termijn. Een dergelijk goed roulerend systeem kom je vreemd genoeg niet vaak tegen in deze wereld.”

Anne: “Een vlotte samenwerking en een efficiënte werkwijze zijn voor ons prioriteit. Ook de architect willen we namelijk ontzorgen. Wij nemen alle nodige taken in handen, zodat zij kunnen focussen op het ontwerp. Dat is logisch voor ons.”

Afspraak met de klant

De volgende stap? De bouwheer leren kennen. Anne, Lente, de aangestelde projectleider en de eindklanten gingen samen rond de tafel zitten. Lente: “We bespraken hun wensen uitvoerig. Belangrijk voor hen was duidelijkheid qua budget, timing én het feit dat ze wilden blijven wonen in de woning tijdens de werken. Zodra ze wisten dat ze zich daar geen zorgen over moesten maken, viel er een pak stress weg. Dat zag je. Victor maakte het project ‘behapbaar’ voor hen.”

Compact met meer ruimtegevoel

Het project bestond uit diverse elementen: de afbraak van de achterbouw, een nieuwe keuken, een herinrichting van het gelijkvloers … mét maatwerk voor de boekenhoek.

Lente: “De bewoonster wilde graag een knus plekje om te lezen. Als rugpatiënte wilde ze namelijk ook op een slechte dag comfortabel beneden kunnen zitten. Verder wilde ze ook weer contact met de straat aan de voorkant, dat was door een eerdere verbouwing volledig weg. Dat deden we mét respect voor de charme en authenticiteit van de gevels in deze Antwerpse Unitas-wijk.”

Anne: “Het resultaat is erg knap. Lente is sterk in het brengen van meer lichtinval en openheid in een interieur. Het is bijna een doorzonwoning. En ondanks het wegvallen van de achterbouw voelt het heel open en ruim. De op maat gemaakte boekenkast is natuurlijk een eyecatcher.”

Communicatie on point

Heldere communicatie gedurende het hele verbouwproces was van tel voor Fera. Anne: “We brainstormen voor en tijdens de werken geregeld rechtstreeks met de architect. We geven niet via-via een boodschap door.”

Ook de kennis over de verschillende aspecten van renovatie komt daarbij van pas. “Camino, de overkoepelende groep waar Victor deel van uitmaakt, versterkt dat”, bevestigt Lente. “Als ik of de bouwheer een vraag heeft over een specifieke kwestie, dan heeft Victor altijd de nodige experts in huis. En die worden dan betrokken bij het overleg. Heel fijn en praktisch is dat, zo’n korte keten.”

Dit fijne project smaakte naar meer. Want Victor en Fera slaan binnenkort opnieuw de handen in elkaar. Er staat al een volgende verbouwing van een volledige woning op de planning. Lente: “We hebben beide zin om eraan te beginnen. Na onze eerste succesvolle samenwerking heb ik er opnieuw alle vertrouwen in.”

Op zoek naar meer inspiratie?

Download ons nieuwste magazine

Lees verder

Een verrassend licht op verlichting.
Interview

Een verrassend licht op verlichting.

“De ruimte en de wensen van de klant.” Vanessa van lichtspecialist Watt and More is formeel. Ook in een renovatieproject zijn dat de twee factoren die de keuze van de verlichting bepalen.

Nu lezen
Een nieuwe uitdaging voor kersvers bouwadviseur Bart Heijnens
Interview

Een nieuwe uitdaging voor kersvers bouwadviseur Bart Heijnens

Half augustus ging Bart Heijnens aan de slag als bouwadviseur bij Victor. Een heuse carrièreswitch. Hoe die ommezwaai hem bevalt? Dat vertelt hij ons graag.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group