Interview

Op-en-top deskundig in renovatie

Voor een vlot verloop van je renovatie reken je onder meer op de expertise van je projectleider. Hij of zij leidt alles in goede banen en fungeert als je aanspreekpunt tijdens de werken. De projectleider speelt dus een cruciale rol in het eigenlijke renovatieproces. Teamleader Stefanie Bergez vertelt ons er meer over.

<CR:core_head_title />

Hoe kwam je bij Victor terecht?

“Na jaren ervaring in de renovatie- en restauratiesector in de omgeving van Gent, besloot ik in 2021 een andere richting uit te gaan. Ik stapte in de industriebouw. Best interessant, maar ik voelde dat mijn hart toch echt bij renovatie en restauratie lag. Toen de vacature bij Victor op mijn pad kwam, solliciteerde ik dus meteen.”

Renovatie huis

Wat trekt je aan in de job?

“Ik vind het fijn om rechtstreeks voor de klant te (ver)bouwen en hun wensen en bezorgdheden te kennen. Zodra de verkoop geregeld is, bespreken we namelijk alle details van de renovatie van a tot z. Dan rekent de klant op de projectleider om de planning tot in de puntjes op te stellen en de werf te leiden met kennis van zaken. Het feit dat we zo dicht bij de klant staan, betekent ook dat we rechtstreeks feedback krijgen, positief en soms ook negatief. En dat vind ik absoluut een meerwaarde, want ons team streeft naar een topresultaat voor elke klant. We kunnen pas tevreden zijn als ook de klant enthousiast is over het eindresultaat.”

Wat zijn volgens jou de uitdagingen in de bouwsector?

“Renoveren gaat – zeker bij oudere woningen – gepaard met heel wat technische uitdagingen. Je weet immers nooit 100% welke onvoorziene uitdagingen je in de loop van het renovatieproces zult tegenkomen. Er komen altijd ‘verrassingen’ boven water tijdens de werken. Elk project vraagt steeds om extra denkwerk en bijsturing, voor een projectleider is creatief en probleemoplossend denken een tweede natuur.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

“Als ik voel dat de zaken vooruitgaan. Ik werk graag volgens een strakke planning. Ik vind het ook motiverend om de resultaten van onze inspanningen te zien, letterlijk. Verder haal ik ook veel voldoening uit het begeleiden van onze projectleiders. Ik kan vanop een afstand meekijken, alle processen bewaken en tijdens besprekingen geef ik mijn visie. Ik probeer hen te helpen om gestructureerd te werken en de budgetten helder voor ogen te houden. Het is steeds fijn als de inspanningen van het team tot een mooi resultaat leiden. Een tevreden klant en het enthousiasme in het team dat daaraan heeft meegewerkt, zorgen voor mijn dagelijkse portie motivatie.”

Renovatie appartement Gent
Meer ontdekken over onze werking en projecten?

Download gratis ons inspiratiemagazine!

Lees verder

Welke ingrepen creëren een meerwaarde bij de doorverkoop van je woning?
Actueel Interview

Welke ingrepen creëren een meerwaarde bij de doorverkoop van je woning?

Bij de totaalrenovatie van je woning denk je wellicht in eerste instantie aan de verbetering van je eigen comfort de komende jaren. Maar wat als je na x aantal jaar de woning verkoopt omdat jouw plannen of situatie gewijzigd zijn? Dan wil je er natuurlijk het maximale uithalen. Daarom loont het de moeite om nú al stil te staan bij aanpassingen die je woning een meerwaarde opleveren. We spraken met bouwadviseur Anne Cruyl over dit thema.

Nu lezen
Een nieuwe uitdaging voor kersvers bouwadviseur Bart Heijnens
Interview

Een nieuwe uitdaging voor kersvers bouwadviseur Bart Heijnens

Half augustus ging Bart Heijnens aan de slag als bouwadviseur bij Victor. Een heuse carrièreswitch. Hoe die ommezwaai hem bevalt? Dat vertelt hij ons graag.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group