Interview

Op-en-top deskundig in renovatie

Voor een vlot verloop van je renovatie reken je onder meer op de expertise van je projectleider. Hij of zij leidt alles in goede banen en fungeert als je aanspreekpunt tijdens de werken. De projectleider speelt dus een cruciale rol in het eigenlijke renovatieproces. Teamleader Stefanie Bergez vertelt ons er meer over.

<CR:core_head_title />

Hoe kwam je bij Victor terecht?

“Na jaren ervaring in de renovatie- en restauratiesector in de omgeving van Gent, besloot ik in 2021 een andere richting uit te gaan. Ik stapte in de industriebouw. Best interessant, maar ik voelde dat mijn hart toch echt bij renovatie en restauratie lag. Toen de vacature bij Victor op mijn pad kwam, solliciteerde ik dus meteen.”

Renovatie huis

Wat trekt je aan in de job?

“Ik vind het fijn om rechtstreeks voor de klant te (ver)bouwen en hun wensen en bezorgdheden te kennen. Zodra de verkoop geregeld is, bespreken we namelijk alle details van de renovatie van a tot z. Dan rekent de klant op de projectleider om de planning tot in de puntjes op te stellen en de werf te leiden met kennis van zaken. Het feit dat we zo dicht bij de klant staan, betekent ook dat we rechtstreeks feedback krijgen, positief en soms ook negatief. En dat vind ik absoluut een meerwaarde, want ons team streeft naar een topresultaat voor elke klant. We kunnen pas tevreden zijn als ook de klant enthousiast is over het eindresultaat.”

Wat zijn volgens jou de uitdagingen in de bouwsector?

“Renoveren gaat – zeker bij oudere woningen – gepaard met heel wat technische uitdagingen. Je weet immers nooit 100% welke onvoorziene uitdagingen je in de loop van het renovatieproces zult tegenkomen. Er komen altijd ‘verrassingen’ boven water tijdens de werken. Elk project vraagt steeds om extra denkwerk en bijsturing, voor een projectleider is creatief en probleemoplossend denken een tweede natuur.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

“Als ik voel dat de zaken vooruitgaan. Ik werk graag volgens een strakke planning. Ik vind het ook motiverend om de resultaten van onze inspanningen te zien, letterlijk. Verder haal ik ook veel voldoening uit het begeleiden van onze projectleiders. Ik kan vanop een afstand meekijken, alle processen bewaken en tijdens besprekingen geef ik mijn visie. Ik probeer hen te helpen om gestructureerd te werken en de budgetten helder voor ogen te houden. Het is steeds fijn als de inspanningen van het team tot een mooi resultaat leiden. Een tevreden klant en het enthousiasme in het team dat daaraan heeft meegewerkt, zorgen voor mijn dagelijkse portie motivatie.”

Renovatie appartement Gent
Meer ontdekken over onze werking en projecten?

Download gratis ons inspiratiemagazine!

Lees verder

Verrijk je interieur met bloemen
Trends Lifestyle Interview

Verrijk je interieur met bloemen

Van kleins af was Daniël Ost gefascineerd door bloemen. Inmiddels staat zijn naam voor een familiebedrijf met 3 winkels in België en eentje in Jordanië en is hij wereldwijd bekend als The World’s Leading Floral Designer.

Nu lezen
De kracht van lichtkunst
Trends Interview

De kracht van lichtkunst

Zeg niet zomaar lamp tegen een ontwerp van Goedel Vermandere en Jan Arickx. Want dat dekt de lading écht niet. Het is porseleinen kunst. Het is persoonlijk. Het valt op en zet de toon. Een interview met het kunstzinnige Coup-de-foudre.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group