Trends Interview

Een interieurontwerp stopt niet bij de ramen en muren

In 2012 richtten Thomas Meesschaert en Jakob Vyncke ontwerpbureau T J I P op vanuit een gedeelde passie voor duurzame interieurarchitectuur. Hun ontwerpen sluiten altijd aan op de context: de mensen, de omgeving en de bouwstijl. Thomas: “In onze ontwerpen herken je een natuurlijke flow. Niets voelt geforceerd. Met hout, steen, rustige kleuren en natuurlijke tinten creëren we een tijdloos geheel dat binnen pakweg 30 jaar nog actueel aanvoelt.” En die deskundige aanpak passen ze op dit moment toe op een fraai Victor-project in Jabbeke …

<CR:core_head_title />

T J I P kiest voor een specifieke werkwijze. Zijn jullie dan erg selectief bij het al dan niet aanvaarden van opdrachten?

“In zekere zin. De grootte, locatie of het budget doen er voor ons niet toe. Maar we vinden een klik met de klant wel cruciaal. Als het voor ons niet juist aanvoelt, zal het resultaat voor de klant ook niet juist aanvoelen en omgekeerd. Wij gaan er altijd volledig voor, want dat verdient de klant. En we willen trots zijn op wat we neerzetten. Als ik aanvoel dat dat niet het geval zal zijn, zeg ik liever nee.”

Herkennen jullie die toewijding in Victor?

“Zeker. Kijk maar naar het project dat loopt in Jabbeke. Victor betrok ons daarin omdat ze aanvoelden dat het een match zou zijn. De projectleider liet ons volledig ons ding doen en gaf ons de tijd om ons erin te verdiepen. Wij nemen de creatieve kant op ons en Victor coördineert. Beiden hebben we hetzelfde doel: voldoen aan de verwachtingen van Fien en Stefaan, de eigenaars.”

duurzame interieurarchitectuur

Hoe gingen jullie te werk?

“Zoals altijd startten we met een vrijblijvend gesprek. Vervolgens liepen Jakob en ik een halve dag rond in de woning om alles te analyseren en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. De woning is trouwens een prachtig ontwerp van de hand van de Brugse architect Arthur Degeyter, dus ook voor hem wilden we respect tonen in ons ontwerp. Op basis van die inzichten, de wensen van de klant en de bewegingsweg in huis, tekenden we een grondplan. Dit stelden we voor aan de klant met een fotorealistische 3D-simulatie erbij. Dat ontwerp is ondertussen klaar en goedgekeurd. Op dit moment tekenen we de gedetailleerde plannen uit om vervolgens de werken te starten in de vroege lente.”

Hoe betrekken jullie de levensstijl van de eigenaars in de plannen en de visualisaties?

“De eigenaar, Stefaan, jaagt graag. Dus voegden we hier en daar verwijzingen toe: een jachttrofee, jachtgeweren … En zijn ruimte maakten we knus en apart door donkere tinten te gebruiken, in tegenstelling tot de lichte kleuren in de andere kamers. Fien is dan weer erg trots op haar AGA-fornuis, dus dat kreeg een mooie, centrale plek.”

Zijn visualisaties tegenwoordig onmisbaar?

“Ze geven klanten een veel realistischer beeld dan een grondplan. Wij laden er zelfs foto’s in op om het 3D-beeld zo correct mogelijk te maken. Klanten zien zo dat er veel kan, maar ook dat the sky niét the limit is. Wij creëren een ontwerp dat perfect uitvoerbaar is, geen geromantiseerde of scifi-versie ervan.”

Op zoek naar meer inspiratie?

Ontdek renovatietrends, getuigenissen, realisaties en meer in ons Victor magazine.

Download het magazine hier

Lees verder

De kracht van lichtkunst
Trends Interview

De kracht van lichtkunst

Zeg niet zomaar lamp tegen een ontwerp van Goedel Vermandere en Jan Arickx. Want dat dekt de lading écht niet. Het is porseleinen kunst. Het is persoonlijk. Het valt op en zet de toon. Een interview met het kunstzinnige Coup-de-foudre.

Nu lezen
Is renoveren vandaag een slimme keuze?
Actueel Trends

Is renoveren vandaag een slimme keuze?

Wil je je huidige woning renoveren of plan je een woning te kopen om die te verbouwen? We werpen een blik op de vastgoedmarkt en bekijken samen met jou of renoveren vandaag een slimme keuze is.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group