Trends Interview

Een interieurontwerp stopt niet bij de ramen en muren

In 2012 richtten Thomas Meesschaert en Jakob Vyncke ontwerpbureau T J I P op vanuit een gedeelde passie voor duurzame interieurarchitectuur. Hun ontwerpen sluiten altijd aan op de context: de mensen, de omgeving en de bouwstijl. Thomas: “In onze ontwerpen herken je een natuurlijke flow. Niets voelt geforceerd. Met hout, steen, rustige kleuren en natuurlijke tinten creëren we een tijdloos geheel dat binnen pakweg 30 jaar nog actueel aanvoelt.” En die deskundige aanpak passen ze op dit moment toe op een fraai Victor-project in Jabbeke …

<CR:core_head_title />

T J I P kiest voor een specifieke werkwijze. Zijn jullie dan erg selectief bij het al dan niet aanvaarden van opdrachten?

“In zekere zin. De grootte, locatie of het budget doen er voor ons niet toe. Maar we vinden een klik met de klant wel cruciaal. Als het voor ons niet juist aanvoelt, zal het resultaat voor de klant ook niet juist aanvoelen en omgekeerd. Wij gaan er altijd volledig voor, want dat verdient de klant. En we willen trots zijn op wat we neerzetten. Als ik aanvoel dat dat niet het geval zal zijn, zeg ik liever nee.”

Herkennen jullie die toewijding in Victor?

“Zeker. Kijk maar naar het project dat loopt in Jabbeke. Victor betrok ons daarin omdat ze aanvoelden dat het een match zou zijn. De projectleider liet ons volledig ons ding doen en gaf ons de tijd om ons erin te verdiepen. Wij nemen de creatieve kant op ons en Victor coördineert. Beiden hebben we hetzelfde doel: voldoen aan de verwachtingen van Fien en Stefaan, de eigenaars.”

duurzame interieurarchitectuur

Hoe gingen jullie te werk?

“Zoals altijd startten we met een vrijblijvend gesprek. Vervolgens liepen Jakob en ik een halve dag rond in de woning om alles te analyseren en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. De woning is trouwens een prachtig ontwerp van de hand van de Brugse architect Arthur Degeyter, dus ook voor hem wilden we respect tonen in ons ontwerp. Op basis van die inzichten, de wensen van de klant en de bewegingsweg in huis, tekenden we een grondplan. Dit stelden we voor aan de klant met een fotorealistische 3D-simulatie erbij. Dat ontwerp is ondertussen klaar en goedgekeurd. Op dit moment tekenen we de gedetailleerde plannen uit om vervolgens de werken te starten in de vroege lente.”

Hoe betrekken jullie de levensstijl van de eigenaars in de plannen en de visualisaties?

“De eigenaar, Stefaan, jaagt graag. Dus voegden we hier en daar verwijzingen toe: een jachttrofee, jachtgeweren … En zijn ruimte maakten we knus en apart door donkere tinten te gebruiken, in tegenstelling tot de lichte kleuren in de andere kamers. Fien is dan weer erg trots op haar AGA-fornuis, dus dat kreeg een mooie, centrale plek.”

Zijn visualisaties tegenwoordig onmisbaar?

“Ze geven klanten een veel realistischer beeld dan een grondplan. Wij laden er zelfs foto’s in op om het 3D-beeld zo correct mogelijk te maken. Klanten zien zo dat er veel kan, maar ook dat the sky niét the limit is. Wij creëren een ontwerp dat perfect uitvoerbaar is, geen geromantiseerde of scifi-versie ervan.”

Op zoek naar meer inspiratie?

Ontdek renovatietrends, getuigenissen, realisaties en meer in ons Victor magazine.

Download het magazine hier

Lees verder

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes
Interview

Wie slim verbouwt, maakt duurzame keuzes

Duurzame inspanningen leveren bij een verbouwing, het is cruciaal. Evelien van Kemenade, duurzaamheidscoördinator bij Camino, de overkoepelende groep waartoe Victor behoort, vertelt ons er meer over.

Nu lezen
Vertel een verhaal  met je interieur
Lifestyle Interview

Vertel een verhaal met je interieur

Moet een designinterieur vooral strak zijn? Gaan functionaliteit en design samen? Frederik Delbart, Designer of the Year 2018, ademt design en deelt zijn passie.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group