Trends

Met Zita door je interieur: tips voor 2023

Hoe richten we onze woningen in anno 2023? Aan welke kleuren en materialen geven we de voorkeur? Interieurarchitecte Zita Verwimp overloopt voor ons de laatste trends. Interieurinspiratie verzekerd om je woning na de renovatie volledig naar je hand te zetten!

<CR:core_head_title />

Op-en-top thuisgevoel

“Opvallend dit jaar is het belang dat we hechten aan de gevoelswaarde van het interieur. Ook na de lockdowns zijn heel wat mensen meer thuis dan voorheen. Ze beseffen daardoor hoe fijn het is om een comfortabele leefruimte te hebben die hun persoonlijkheid weergeeft. Samenhang is daarbij van belang. Alles moet mooi bij elkaar passen, van het meubilair over de gordijnen tot zelfs het servies.”

Zalige zachtheid

“Net om dat aangename, huiselijke gevoel te creëren, worden warme en zachte tinten ingezet. Denk dan aan terracotta, groenige nuances, linnenkleur … In de nieuwe tegelcollecties zal je nog amper donkere kleuren vinden. En hetzelfde geldt voor stofferingen, raamdecoratie, enzovoorts.”

Mét accenten

“Toch is niet alles ton sur ton dit jaar. Vaak wordt er een accent gelegd met een behang. Meestal op een deel van de muur, niet op de volledige wand. Of een kunstzinnig tapijt dat dienst doet als blikvanger, op de vloer in het salon maar ook aan de muur. In de keuken zijn de keuzes wat gewaagder dan voorheen. Een blauwe of groene keuken en tegels met florale motieven? Moet kunnen.”

Jaren 70-vibes

“De tinten en de vormgeving doen hier en daar wel denken aan de jaren 70: oranje, geel, groen. Al zijn ze wel veel minder flashy en worden ze gewoonlijk niét gecombineerd met de typische bruintint van die tijd. Maar een oranje lampenkap op een walnoothouten tafeltje kan perfect.”

Natuur in de hoofdrol

“Het is een trend die we al enkele jaren zien: natuurlijke materialen doen het bijzonder goed. Keramische tegels, natuursteen, minerale kalk, mortex, hout, wol, linnen … Wat natuursteen betreft, is travertin met zijn grovere structuur een veelgemaakte keuze. En walnoot en kersenhout – ook weer omwille van de warme nuances daarin – komen vaker voor. Liefst met zichtbare nerven.

Net zoals in de natuur, zijn heel wat meubels dit jaar rond of afgerond. Van tafels en stoelen tot zetels. Dat kan dankzij nieuwe technologieën en productieprocessen.

Kwaliteit en duurzaamheid

“We beseffen meer dan ooit de waarde van duurzame, kwalitatieve producten. Dat merk je ook in woninginrichting. Mensen kiezen voor een hoge afwerkingsgraad en gerecycleerde materialen. En gelijk hebben ze."

Nood aan nog meer inspiratie?

Download ons nieuwe magazine

Lees verder

Van vloer tot gevel: de eindeloze mogelijkheden van hout
Trends Interview

Van vloer tot gevel: de eindeloze mogelijkheden van hout

Hout geeft aan elke woning dat extra vleugje warmte en gezelligheid. Lander Catry vertelt je meer over de waarde van houten gevelbekleding.

Nu lezen
Laat je inspireren door de tuintrends van 2023
Trends

Laat je inspireren door de tuintrends van 2023

De lente is weer in het land. Hét ideale moment om je tuin en terras weer op te fleuren en klaar te maken voor zonnige namiddagen en lange zomeravonden.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group