Trends

Kalme kleuren en tintelende texturen

Je woning een nieuwe look geven? Met textuurverf creëer je een unieke sfeer, weg van de symmetrie en het rechtlijnige. We spraken met Sofie Dhondt, productmanager bij BOSS paints, over de oneindige mogelijkheden van decoratieve technieken.

<CR:core_head_title />

Specialist in kleuren en texturen

Naast verf, houdt BOSS paints zich bezig met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe decoratieve technieken. Het is een manier om met je verf meer impact te bereiken dan enkel het effect van de kleur. Je kan bijvoorbeeld een metallieke verf kiezen, die het licht weerkaatst met gouden of zilveren schakeringen. Of je kan met een korrel, strepen of andere oneffenheden werken om structuur en kleurnuances te geven aan de wand. Sofie, productmanager bij BOSS paints: “Decoratieve technieken breng je aan met speciale borstels, stucmessen of spatels. Sommige technieken kan je als leek zelf uitvoeren, maar voor topafwerking heb je een vakman nodig.”

decoratieve technieken verf

Nature rules

Momenteel zijn het naadloze concept – imperfect maar niet strak of rechtlijnig – en ruwe oppervlakken populair. “Dat bereik je met cementtechnieken, minerale kalk, of kleiachtige effecten op muren en vloeren. De typische accentwand van 10 jaar geleden komt nu minder voor, de ruimtes moeten vooral harmonie uitstralen. Voor velen is het van belang dat binnen en buiten als één samenhangend geheel ogen. Natuurlijke materialen en tinten – beige, zand, offwhite - blijven de boventoon voeren in het interieur. Onze collecties passen dan ook mooi bij authentieke materialen zoals hout en natuursteen.”

Van AquaSensa, Calco en Claystuc tot Tusk

Met stip op één in het aanbod staat Claystuc: een klei-effect dat rust en harmonie uitstraalt en vaak gebruikt wordt op elke wand van de ruimte voor een cocongevoel. Met Calco creëer je een minerale look met een zachte kalktekening.  “AquaSensa, een stuctechniek met betoneffect, wordt dan weer veel toegepast in badkamers. En ook Tusk is veelgevraagd vooral door mensen met kinderen of huisdieren. Die verf is voorzien van glaspareltjes die een wemeling creëren en de muur erg krasvast maken.”

Download gratis ons lookbook

Nog geen idee welke interieurstijl het best bij jou en je woning past? Laat je inspireren door ons lookbook, gevuld met moodboards in verschillende stijlen.

Download het lookbook

Lees verder

Is renoveren vandaag een slimme keuze?
Actueel Trends

Is renoveren vandaag een slimme keuze?

Wil je je huidige woning renoveren of plan je een woning te kopen om die te verbouwen? We werpen een blik op de vastgoedmarkt en bekijken samen met jou of renoveren vandaag een slimme keuze is.

Nu lezen
Condensatie en vochtproblemen vermijden bij een renovatie
Trends

Condensatie en vochtproblemen vermijden bij een renovatie

Ben je van plan om je woning te renoveren? Dan wordt het belangrijk om niet per ongeluk condensatie- of vochtproblemen te creëren door de aanpassingen die je doorvoert. Het gebeurt sneller dan je denkt. Eventueel bestaande vochtproblemen pak je best ook meteen aan. Hoe je die kan ontdekken leer je ook in dit artikel.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group