Trends

Kalme kleuren en tintelende texturen

Je woning een nieuwe look geven? Met textuurverf creëer je een unieke sfeer, weg van de symmetrie en het rechtlijnige. We spraken met Sofie Dhondt, productmanager bij BOSS paints, over de oneindige mogelijkheden van decoratieve technieken.

<CR:core_head_title />

Specialist in kleuren en texturen

Naast verf, houdt BOSS paints zich bezig met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe decoratieve technieken. Het is een manier om met je verf meer impact te bereiken dan enkel het effect van de kleur. Je kan bijvoorbeeld een metallieke verf kiezen, die het licht weerkaatst met gouden of zilveren schakeringen. Of je kan met een korrel, strepen of andere oneffenheden werken om structuur en kleurnuances te geven aan de wand. Sofie, productmanager bij BOSS paints: “Decoratieve technieken breng je aan met speciale borstels, stucmessen of spatels. Sommige technieken kan je als leek zelf uitvoeren, maar voor topafwerking heb je een vakman nodig.”

decoratieve technieken verf

Nature rules

Momenteel zijn het naadloze concept – imperfect maar niet strak of rechtlijnig – en ruwe oppervlakken populair. “Dat bereik je met cementtechnieken, minerale kalk, of kleiachtige effecten op muren en vloeren. De typische accentwand van 10 jaar geleden komt nu minder voor, de ruimtes moeten vooral harmonie uitstralen. Voor velen is het van belang dat binnen en buiten als één samenhangend geheel ogen. Natuurlijke materialen en tinten – beige, zand, offwhite - blijven de boventoon voeren in het interieur. Onze collecties passen dan ook mooi bij authentieke materialen zoals hout en natuursteen.”

Van AquaSensa, Calco en Claystuc tot Tusk

Met stip op één in het aanbod staat Claystuc: een klei-effect dat rust en harmonie uitstraalt en vaak gebruikt wordt op elke wand van de ruimte voor een cocongevoel. Met Calco creëer je een minerale look met een zachte kalktekening.  “AquaSensa, een stuctechniek met betoneffect, wordt dan weer veel toegepast in badkamers. En ook Tusk is veelgevraagd vooral door mensen met kinderen of huisdieren. Die verf is voorzien van glaspareltjes die een wemeling creëren en de muur erg krasvast maken.”

Download gratis ons lookbook

Nog geen idee welke interieurstijl het best bij jou en je woning past? Laat je inspireren door ons lookbook, gevuld met moodboards in verschillende stijlen.

Download het lookbook

Lees verder

Tien voor tuin
Trends Interview

Tien voor tuin

Dat de duurzame trend ook zijn sporen nalaat in landschapsarchitectuur hoeft niet te verwonderen. Maar heeft ook de lockdown de tuinontwerpen en -wensen beïnvloed? Hoe zien trendy tuinen eruit anno 2021? We staken ons licht op bij twee experts ter zake.

Nu lezen
Is een totaalrenovatie iets voor jou?
Actueel Trends

Is een totaalrenovatie iets voor jou?

Dankzij een renovatie kan je van een woning die wat liefde kan gebruiken weer een parel maken. Hoewel kleine aanpassingen en puntjes op de ‘i’ al een verschil kunnen maken, kiezen veel mensen meteen voor een totaalrenovatie. Wat houdt dit in en is dat de beste keuze?

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis nieuw magazine

© 2022 Victor is een merk van de Camino Group