Trends Lifestyle

Welke interieurstijl kies jij voor je renovatie?

Of je nu houdt van een landelijke stijl, het graag klassiek hebt of meer in bent voor hedendaags en strak, onze interieurarchitect duikt graag in je wereld en staat je bij met advies en concrete tips.

<CR:core_head_title />

Inspiratie verzamelen

Het is altijd een goed idee om foto’s te verzamelen van wat je mooi vindt: een materiaal, een kleur, een vorm of sfeer. Onder andere Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Of grasduin door ons lookbook en doe inspiratie op aan de hand van moodboards in verschillende interieurstijlen. Je favoriet gevonden? Onze interieurarchitect helpt je om dit te vertalen naar jouw persoonlijke stijl en woning.


Mix & match

Een mix van stijlen is vaak interessant. In een landelijk interieur kan je zeker strakke elementen aanbrengen. Die brengen lichtheid in het puur landelijke dat wel eens zwaar en bombastisch kan uitvallen. In een zacht beige interieur kan een strakke witte keuken het heel goed doen. Of waarom geen chesterfield plaatsen in een staalbouw. Die komt ook daar prima tot zijn recht en geeft het interieur een warmere toets.

Je interieur is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom vertrekken we bij victor steeds vanuit jouw wensen en smaak.


Accenten zichtbaar maken

Welke stijl je ook kiest, het is goed om accenten te leggen in je interieur. Hierbij is een goed uitgangspunt: waar word je blij van? Waar wil je over praten en wat wil je zichtbaar maken? Dat kan een kleurrijk schilderij zijn dat je op vakantie op de kop tikte. Of een grote, knusse zetel die staat voor gezellige familiemomenten. Deze blikvangers heb je nodig in een interieur. We geven ze een ereplaats en stemmen de rest erop af: de kleur van de muur, de belichting, de meubels in de buurt.

Tijdens deze interieurrenovatie van een woning in Gent was bijvoorbeeld de kunst in huis de leidraad van het volledige project.


Kleurrijke accessoires

“Wat kleur betreft is het slim om voor de vaste elementen zoals vloeren, muren en gordijnen tijdloze kleuren te kiezen die je niet vlug beu wordt. In de accessoires kan je je volop uitleven: een schemerlamp, tapijtje, sierkussens, kaarsen, bloemen… Dat zijn zaken die je makkelijk kan vervangen en waarmee je snel een totaal ander effect creëert.


Download gratis ons lookbook

Nog geen idee welke interieurstijl het best bij jou en je woning past? Laat je inspireren door ons lookbook, gevuld met moodboards in verschillende stijlen.

Download het lookbook

Lees verder

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE
Trends

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE

KJURE: gezond, snel en altijd kraakvers... én van eigen bodem!

Nu lezen
Hannes Coudenys, vlogger en digital creative, aan het woord
Trends

Hannes Coudenys, vlogger en digital creative, aan het woord

“Ik ben een echte early adopter en hou ervan om uit te testen hoe nieuwe technologieën mijn leven kunnen verbeteren." HANNES COUDENYS Vlogger en digital creative | Het brein achter ‘Ugly Belgian Houses’ en creative agency Hurae

Nu lezen
Download gratis magazine 2021

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis magazine 2021

© 2021 Victor is een merk van de Camino group