Trends Lifestyle

Welke interieurstijl kies jij voor je renovatie?

Of je nu houdt van een landelijke stijl, het graag klassiek hebt of meer in bent voor hedendaags en strak, onze interieurarchitect duikt graag in je wereld en staat je bij met advies en concrete tips.

<CR:core_head_title />

Inspiratie verzamelen

Het is altijd een goed idee om foto’s te verzamelen van wat je mooi vindt: een materiaal, een kleur, een vorm of sfeer. Onder andere Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Of grasduin door ons lookbook en doe inspiratie op aan de hand van moodboards in verschillende interieurstijlen. Je favoriet gevonden? Onze interieurarchitect helpt je om dit te vertalen naar jouw persoonlijke stijl en woning.


Mix & match

Een mix van stijlen is vaak interessant. In een landelijk interieur kan je zeker strakke elementen aanbrengen. Die brengen lichtheid in het puur landelijke dat wel eens zwaar en bombastisch kan uitvallen. In een zacht beige interieur kan een strakke witte keuken het heel goed doen. Of waarom geen chesterfield plaatsen in een staalbouw. Die komt ook daar prima tot zijn recht en geeft het interieur een warmere toets.

Je interieur is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom vertrekken we bij Victor steeds vanuit jouw wensen en smaak.


Accenten zichtbaar maken

Welke stijl je ook kiest, het is goed om accenten te leggen in je interieur. Hierbij is een goed uitgangspunt: waar word je blij van? Waar wil je over praten en wat wil je zichtbaar maken? Dat kan een kleurrijk schilderij zijn dat je op vakantie op de kop tikte. Of een grote, knusse zetel die staat voor gezellige familiemomenten. Deze blikvangers heb je nodig in een interieur. We geven ze een ereplaats en stemmen de rest erop af: de kleur van de muur, de belichting, de meubels in de buurt.

Tijdens deze interieurrenovatie van een woning in Gent was bijvoorbeeld de kunst in huis de leidraad van het volledige project.


Kleurrijke accessoires

“Wat kleur betreft is het slim om voor de vaste elementen zoals vloeren, muren en gordijnen tijdloze kleuren te kiezen die je niet vlug beu wordt. In de accessoires kan je je volop uitleven: een schemerlamp, tapijtje, sierkussens, kaarsen, bloemen… Dat zijn zaken die je makkelijk kan vervangen en waarmee je snel een totaal ander effect creëert.


Download gratis ons lookbook

Nog geen idee welke interieurstijl het best bij jou en je woning past? Laat je inspireren door ons lookbook, gevuld met moodboards in verschillende stijlen.

Download het lookbook

Lees verder

Laat je inspireren door de tuintrends van 2023
Trends

Laat je inspireren door de tuintrends van 2023

De lente is weer in het land. Hét ideale moment om je tuin en terras weer op te fleuren en klaar te maken voor zonnige namiddagen en lange zomeravonden.

Nu lezen
Een interieurontwerp stopt niet bij de ramen en muren
Trends Interview

Een interieurontwerp stopt niet bij de ramen en muren

In 2012 richtten Thomas Meesschaert en Jakob Vyncke ontwerpbureau T J I P op vanuit een gedeelde passie voor duurzame interieurarchitectuur. Hun ontwerpen sluiten altijd aan op de context: de mensen, de omgeving en de bouwstijl.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group