Trends Lifestyle

Welke interieurstijl kies jij voor je renovatie?

Of je nu houdt van een landelijke stijl, het graag klassiek hebt of meer in bent voor hedendaags en strak, onze interieurarchitect duikt graag in je wereld en staat je bij met advies en concrete tips.

<CR:core_head_title />

Inspiratie verzamelen

Het is altijd een goed idee om foto’s te verzamelen van wat je mooi vindt: een materiaal, een kleur, een vorm of sfeer. Onder andere Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Of grasduin door ons lookbook en doe inspiratie op aan de hand van moodboards in verschillende interieurstijlen. Je favoriet gevonden? Onze interieurarchitect helpt je om dit te vertalen naar jouw persoonlijke stijl en woning.


Mix & match

Een mix van stijlen is vaak interessant. In een landelijk interieur kan je zeker strakke elementen aanbrengen. Die brengen lichtheid in het puur landelijke dat wel eens zwaar en bombastisch kan uitvallen. In een zacht beige interieur kan een strakke witte keuken het heel goed doen. Of waarom geen chesterfield plaatsen in een staalbouw. Die komt ook daar prima tot zijn recht en geeft het interieur een warmere toets.

Je interieur is natuurlijk heel persoonlijk. Daarom vertrekken we bij Victor steeds vanuit jouw wensen en smaak.


Accenten zichtbaar maken

Welke stijl je ook kiest, het is goed om accenten te leggen in je interieur. Hierbij is een goed uitgangspunt: waar word je blij van? Waar wil je over praten en wat wil je zichtbaar maken? Dat kan een kleurrijk schilderij zijn dat je op vakantie op de kop tikte. Of een grote, knusse zetel die staat voor gezellige familiemomenten. Deze blikvangers heb je nodig in een interieur. We geven ze een ereplaats en stemmen de rest erop af: de kleur van de muur, de belichting, de meubels in de buurt.

Tijdens deze interieurrenovatie van een woning in Gent was bijvoorbeeld de kunst in huis de leidraad van het volledige project.


Kleurrijke accessoires

“Wat kleur betreft is het slim om voor de vaste elementen zoals vloeren, muren en gordijnen tijdloze kleuren te kiezen die je niet vlug beu wordt. In de accessoires kan je je volop uitleven: een schemerlamp, tapijtje, sierkussens, kaarsen, bloemen… Dat zijn zaken die je makkelijk kan vervangen en waarmee je snel een totaal ander effect creëert.


Download gratis ons lookbook

Nog geen idee welke interieurstijl het best bij jou en je woning past? Laat je inspireren door ons lookbook, gevuld met moodboards in verschillende stijlen.

Download het lookbook

Lees verder

Ons eerste ESG-rapport
Actueel Trends

Ons eerste ESG-rapport

Bij Victor dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. Als onderdeel van de Camino Group proberen we mee te bouwen aan een betere maatschappij.

Nu lezen
Totaalrenovatie gepland? Voorzie een praktische home office!
Actueel Trends Lifestyle

Totaalrenovatie gepland? Voorzie een praktische home office!

Thuiswerken was tijdens de lockdowns de norm en blijft ongetwijfeld deel van het ‘nieuwe werken’. Heel wat mensen werken voortaan immers één of enkele dagen per week thuis. Plan je een totaalrenovatie? Zorg voor een aparte ruimte voor je home office en richt hem in volgens de tips van onze interieurarchitect.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group