Trends

Dit zijn de meest gemaakte interieurfouten

Te weinig aandacht voor verlichting en foutief kleurgebruik in je interieur, dat zijn volgens interieurarchitecte Nathalie Coppens van victor de vaakst voorkomende fouten bij de inrichting van een interieur.

<CR:core_head_title />

Het ideale licht op de juiste plaats

Nathalie: “Vaak zien we één centraal lichtpunt of 20 inbouwspotjes in het plafond die niet bepaald de juiste sfeer creëren. Verlichting is dan ook een vak apart. Daarom nemen we bij een renovatie altijd de tijd om een degelijk lichtplan te ontwerpen.”

“Wat je wil doen in de ruimte bepaalt in grote mate de keuze van het type verlichting. In de keuken of bureauruimte is koud, functioneel licht op zijn plaats. In de living of boven de eettafel draait het vooral om sfeerverlichting. Uiteraard is het in de praktijk niet zo zwart/wit. Want soms is de eettafel ook een plek waar je werkt of gezellig napraat met vrienden. Daarom gaan we steeds voor een mooie balans tussen beide, met dimbare verlichting als extra optie.”

“In de slaapkamer voorzien veel mensen een centrale lamp die ze zelden gebruiken. Vervang die liever door een zacht richtbaar spotje bij een kunstwerk aan de muur of aan het bedhoofd waarmee je bijvoorbeeld een boek kan lezen zonder je partner te storen. Fel kunstlicht raden we sowieso af in de slaapkamer omdat het niet de nodige rust uitstraalt. Daglicht en sfeer zijn hier meer op hun plaats.”

“Ook het type armatuur mag de nodige aandacht krijgen. Het draagt immers bij tot de beleving van jouw interieur en stijl. Je zal versteld staan van het aanbod! Lampen in jaren ’70 vormen, bollen, gouden tinten of keramieken voeten zijn alvast de trends voor 2022.


“Wat je wil doen in een ruimte bepaalt de keuze voor de verlichting.”


Overvloedig kleurgebruik in je interieur

“Een andere veelgemaakte fout is een overdaad aan kleuren en materialen. Hou het ingetogen doorheen de hele leefruimte. Dat brengt rust en straalt eenvoud uit. Start met een neutrale basis in koelere grijs- of warmere zandtinten en geef je interieur verder een persoonlijke touch aan de hand van decoratie in je favoriete kleur of materiaal. Kunst aan de muur, designmeubelen, verse bloemen, mooie schalen of gekleurde vazen … Ze brengen jouw persoonlijke herinneringen op de voorgrond en zorgen voor een gevoel van thuiskomen. Extra pluspunt: stylen met decoratie is geen grote ingreep en kan je makkelijk aanpassen aan de seizoenen.

Rust is de trend voor 2022. Denk maar aan zachte bruintinten, warme grijzen of diepblauw in combinatie met natuurlijke materialen en ronde vormen. Ze zijn warm, ingetogen en creëren een zachte sfeer.

 

Zin om zorgeloos te verbouwen met victor?
Neem contact op

Lees verder

'Zero Waste' in de Noorse fjorden
Trends

'Zero Waste' in de Noorse fjorden

Steeds meer hotels doen hun best om hun steentje bij te dragen voor het klimaat. En daarin gaan ze ver. “Zero waste” is daarbij zelfs niet langer de norm. In 2021 opent het Svart Hotel in de Noorse fjorden.

Nu lezen
Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE
Trends

Belchique, vakmanschap van Belgische bodem | KJURE

KJURE: gezond, snel en altijd kraakvers... én van eigen bodem!

Nu lezen
Download gratis magazine 2021

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis magazine 2021

© 2021 Victor is een merk van de Camino group