Trends

Dit zijn de meest gemaakte interieurfouten

Te weinig aandacht voor verlichting en foutief kleurgebruik in je interieur, dat zijn volgens interieurarchitecte Nathalie Coppens van victor de vaakst voorkomende fouten bij de inrichting van een interieur.

<CR:core_head_title />

Het ideale licht op de juiste plaats

Nathalie: “Vaak zien we één centraal lichtpunt of 20 inbouwspotjes in het plafond die niet bepaald de juiste sfeer creëren. Verlichting is dan ook een vak apart. Daarom nemen we bij een renovatie altijd de tijd om een degelijk lichtplan te ontwerpen.”

“Wat je wil doen in de ruimte bepaalt in grote mate de keuze van het type verlichting. In de keuken of bureauruimte is koud, functioneel licht op zijn plaats. In de living of boven de eettafel draait het vooral om sfeerverlichting. Uiteraard is het in de praktijk niet zo zwart/wit. Want soms is de eettafel ook een plek waar je werkt of gezellig napraat met vrienden. Daarom gaan we steeds voor een mooie balans tussen beide, met dimbare verlichting als extra optie.”

“In de slaapkamer voorzien veel mensen een centrale lamp die ze zelden gebruiken. Vervang die liever door een zacht richtbaar spotje bij een kunstwerk aan de muur of aan het bedhoofd waarmee je bijvoorbeeld een boek kan lezen zonder je partner te storen. Fel kunstlicht raden we sowieso af in de slaapkamer omdat het niet de nodige rust uitstraalt. Daglicht en sfeer zijn hier meer op hun plaats.”

“Ook het type armatuur mag de nodige aandacht krijgen. Het draagt immers bij tot de beleving van jouw interieur en stijl. Je zal versteld staan van het aanbod! Lampen in jaren ’70 vormen, bollen, gouden tinten of keramieken voeten zijn alvast de trends voor 2022.


“Wat je wil doen in een ruimte bepaalt de keuze voor de verlichting.”


Overvloedig kleurgebruik in je interieur

“Een andere veelgemaakte fout is een overdaad aan kleuren en materialen. Hou het ingetogen doorheen de hele leefruimte. Dat brengt rust en straalt eenvoud uit. Start met een neutrale basis in koelere grijs- of warmere zandtinten en geef je interieur verder een persoonlijke touch aan de hand van decoratie in je favoriete kleur of materiaal. Kunst aan de muur, designmeubelen, verse bloemen, mooie schalen of gekleurde vazen … Ze brengen jouw persoonlijke herinneringen op de voorgrond en zorgen voor een gevoel van thuiskomen. Extra pluspunt: stylen met decoratie is geen grote ingreep en kan je makkelijk aanpassen aan de seizoenen.

Rust is de trend voor 2022. Denk maar aan zachte bruintinten, warme grijzen of diepblauw in combinatie met natuurlijke materialen en ronde vormen. Ze zijn warm, ingetogen en creëren een zachte sfeer.

 

Zin om zorgeloos te verbouwen met victor?
Neem contact op

Lees verder

Wat verandert er in de bouwsector in 2023?
Actueel Trends

Wat verandert er in de bouwsector in 2023?

Je hebt het de voorbije maanden vast al gehoord: de bouwsector staat voor heel wat uitdagingen. En dat is dit jaar niet anders. Met Victor staan we klaar om die uitdagingen aan te pakken. We blijven prijsvastheid garanderen en we kunnen natuurlijk rekenen op de (ook financiële) steun van de Camino groep, waardoor we een solide (ver)bouwpartner blijven. In dit artikel overlopen we de belangrijkste nieuwe regels.

Nu lezen
De 6 grootste fouten bij een renovatie die je best vermijdt
Trends

De 6 grootste fouten bij een renovatie die je best vermijdt

Een verbouwing doe je vaak maar één keer … dus is een goede voorbereiding cruciaal. Ontdek hier de grootste fouten bij renovaties en voorkom zo heel wat stress en problemen.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group