Trends

Dit zijn de meest gemaakte interieurfouten

Te weinig aandacht voor verlichting en foutief kleurgebruik in je interieur, dat zijn volgens interieurarchitecte Nathalie Coppens van victor de vaakst voorkomende fouten bij de inrichting van een interieur.

<CR:core_head_title />

Het ideale licht op de juiste plaats

Nathalie: “Vaak zien we één centraal lichtpunt of 20 inbouwspotjes in het plafond die niet bepaald de juiste sfeer creëren. Verlichting is dan ook een vak apart. Daarom nemen we bij een renovatie altijd de tijd om een degelijk lichtplan te ontwerpen.”

“Wat je wil doen in de ruimte bepaalt in grote mate de keuze van het type verlichting. In de keuken of bureauruimte is koud, functioneel licht op zijn plaats. In de living of boven de eettafel draait het vooral om sfeerverlichting. Uiteraard is het in de praktijk niet zo zwart/wit. Want soms is de eettafel ook een plek waar je werkt of gezellig napraat met vrienden. Daarom gaan we steeds voor een mooie balans tussen beide, met dimbare verlichting als extra optie.”

“In de slaapkamer voorzien veel mensen een centrale lamp die ze zelden gebruiken. Vervang die liever door een zacht richtbaar spotje bij een kunstwerk aan de muur of aan het bedhoofd waarmee je bijvoorbeeld een boek kan lezen zonder je partner te storen. Fel kunstlicht raden we sowieso af in de slaapkamer omdat het niet de nodige rust uitstraalt. Daglicht en sfeer zijn hier meer op hun plaats.”

“Ook het type armatuur mag de nodige aandacht krijgen. Het draagt immers bij tot de beleving van jouw interieur en stijl. Je zal versteld staan van het aanbod! Lampen in jaren ’70 vormen, bollen, gouden tinten of keramieken voeten zijn alvast de trends voor 2022.


“Wat je wil doen in een ruimte bepaalt de keuze voor de verlichting.”


Overvloedig kleurgebruik in je interieur

“Een andere veelgemaakte fout is een overdaad aan kleuren en materialen. Hou het ingetogen doorheen de hele leefruimte. Dat brengt rust en straalt eenvoud uit. Start met een neutrale basis in koelere grijs- of warmere zandtinten en geef je interieur verder een persoonlijke touch aan de hand van decoratie in je favoriete kleur of materiaal. Kunst aan de muur, designmeubelen, verse bloemen, mooie schalen of gekleurde vazen … Ze brengen jouw persoonlijke herinneringen op de voorgrond en zorgen voor een gevoel van thuiskomen. Extra pluspunt: stylen met decoratie is geen grote ingreep en kan je makkelijk aanpassen aan de seizoenen.

Rust is de trend voor 2022. Denk maar aan zachte bruintinten, warme grijzen of diepblauw in combinatie met natuurlijke materialen en ronde vormen. Ze zijn warm, ingetogen en creëren een zachte sfeer.

 

Zin om zorgeloos te verbouwen met victor?
Neem contact op

Lees verder

Welke interieurstijl kies jij voor je renovatie?
Trends Lifestyle

Welke interieurstijl kies jij voor je renovatie?

Of je nu houdt van een landelijke stijl, het graag klassiek hebt of meer in bent voor hedendaags en strak, onze interieurarchitecte duikt graag in je wereld en staat je bij met advies en concrete tips.

Nu lezen
Met Zita door je interieur: tips voor 2023
Trends

Met Zita door je interieur: tips voor 2023

Hoe richten we onze woningen in anno 2023? Aan welke kleuren en materialen geven we de voorkeur? Interieurarchitecte Zita Verwimp overloopt voor ons de laatste trends.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group