Actueel

Hoe bereid je een renovatie voor?

Staat er een totaalrenovatie van je woning op de agenda? Dat is een grote stap vooruit voor je wooncomfort en levenskwaliteit. En zoals bij elke grote stap in je leven, bereid je je er graag grondig op voor. Ontzorgend als we zijn, overlopen we daarom een aantal belangrijke zaken waar je best rekening mee houdt. Zo zal het renovatieproces vast vlot verlopen!

<CR:core_head_title />

Voorbereiding renovatie

1. Zoek een perfecte match

Je stapt samen in een nieuw verhaal dat maanden duurt. Een verhaal waarin jij nog jaren zal leven. Dan wil je natuurlijk een renovatiepartner die alles in het werk stelt om je wensen te vervullen. Je wil weten dat de klik er is. Dat jullie op één lijn zitten. En sowieso heb je nood aan een renovatiespecialist die een efficiënte werkwijze, een persoonlijke aanpak, voldoende ervaring en een stevig time management voorlegt.

Ook voor Victor is die match essentieel. Daarom zetten wij alles op alles om voor jou de juiste verbouwpartner te zijn. We nemen het volledige proces in handen zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de praktische kant en coördinatie. Je bouwadviseur is je aanspreekpunt vóór de werken, je projectleider tijdens de werken.

2. Informeer je goed vooraf

Misschien bevalt de website of een pand van één bepaalde renovatie-expert je wel. Maar daar weet je nog niet voldoende mee. Om echt een helder beeld te krijgen, vraag je best informatie op, bezoek je afgewerkte projecten én maak je een vrijblijvende afspraak om af te tasten hoe het bedrijf in kwestie te werk gaat.

Je bent misschien ongeduldig en wilt snel je woning weer in topvorm zien – logisch! – maar in dit geval denk je best op lange termijn. Neem dan ook je tijd!

Je kan ook rekenen op de expertise van een tiental bedrijven onder één dak, namelijk binnen de Camino-groep waartoe Victor behoort. En natuurlijk nemen we steeds jouw wensen als vertrekpunt.renoveren hoe beginnen

3. Overleg over planning, premies en vergunningen

Bij een totaalrenovatie is een doordachte planning natuurlijk cruciaal. Want alle partijen moeten op het juiste moment hun taken kunnen vervullen. Die eis mag je best stellen. Verder wil je ook alle andere elementen tot in het detail bespreken.

Kies je voor Victor? Dan bekijkt je bouwadviseur vooraf samen met jou het budget, de premies, de vergunningen, de gewenste energiemaatregelen, de verplichte energienormen en zoveel meer. Indien nodig, maak jij daarnaast ook best een afspraak bij de bank om de financiering te bespreken.

Benieuwd voor welke premies je in aanmerking komt? Lees hier verder.

4. Bereid je praktisch voor

Ga je verhuizen tijdens de verbouwing? Heb je een plek waar je tijdelijk terechtkan? Of wil je in de woning blijven? Hoe pak je dat aan met thuiswerk, de kinderen …? Heel veel vragen, dus het is essentieel om hier ruim op voorhand over na te denken en oplossingen te voorzien. Een goede voorbereiding loont altijd!

We bundelden nóg meer tips en tricks in een uitgebreide gids.

ontvang de checklist

Contacteer ons voor meer info

Lees verder

Geniet van hedendaags & praktisch wooncomfort
Actueel

Geniet van hedendaags & praktisch wooncomfort

Landelijk wonen met de stad Ninove vlakbij in deze uitstekend gelegen nieuw te bouwen woning in Pollare.

Nu lezen
Onze persoonlijke aanpak
Actueel

Onze persoonlijke aanpak

Het succes van een totaalrenovatie bij Victor? Als je met ons in zee gaat, weet je van meet af aan waar je aan toe bent.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group