Hoe kies jij tussen bouwen, kopen en renoveren?

De legendarische ‘baksteen in de maag’ doet je misschien dromen van een huis dat je bouwt volgens jouw stijl en smaak. Niets is mooier dan die droom werkelijkheid te zien worden! Maar het vraagt ook volharding: de zoektocht naar een goede locatie is niet makkelijk, want bouwgrond is schaars in Vlaanderen. En je budget zal je vroeg of laat verplichten om water bij de wijn te doen: niet alles waar je van droomde, kan je ook waarmaken.

 

Schrikt de zoektocht naar bouwgrond je af? Geen nood, want aan bestaande woningen is er in Vlaanderen gelukkig geen gebrek. Je vindt ze in alle maten en stijlen, je kun er zo intrekken of je creativiteit botvieren in een renovatie. Je krijgt met een bestaande woning vaak meer huis voor je geld en de locatie heb je voor het kiezen. Heb je een boontje voor het unieke Belgische woonerfgoed en draag je graag - letterlijk - je steentje bij om het in stand te houden? Dan is een renovatie misschien iets voor jou. En wees er maar zeker van: ook van een bestaand huis kan je jouw droomhuis maken.

Bij de keuze tussen een nieuwbouw en een verbouwing laat je in eerste instantie vaak je buikgevoel spreken. En daar is niets mis mee. Maar daarna is het heel belangrijk om ook enkele rationele aspecten af te wegen: welk budget kun je besteden? Hoe erg ben je gesteld op je comfort en wanneer wil je verhuizen? Hoeveel vrijheid wil je om zelf de indeling, stijl en materialen te kiezen? Wil je zelf de handen uit de mouwen steken of volg je de werken liever vanop een afstand? Hoeveel belang hecht je aan energiezuinig wonen? Allemaal vragen die je best op voorhand beantwoordt.

We helpen je graag de voor- en nadelen af te wegen en de keuze te maken die jou het beste ligt.

Budget

Voor je een huis bouwt of verbouwt, zoek je uiteraard uit hoeveel je kan lenen en welk budget je in totaal kan besteden.
meer...

Keuzevrijheid of keuzestress?

Naargelang je bouwt, koopt of verbouwt, kun je in meer of mindere mate je eigen keuzes maken qua indeling, stijl, materialen en uitvoering van de werken. De een vindt dat belangrijk, de ander krijgt er alleen maar stress van. Wat wil jij?
meer...

Duurtijd

Je hebt je oog laten vallen op een mooi stuk bouwgrond of een huis dat je wil kopen en eventueel renoveren. Na veel wikken en wegen hak je de knoop door. Dan wordt je geduld nog even op de proef gesteld, want eerst moet je nog het een en ander regelen. Maar hoe lang zal dat duren?
meer..

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug