Duurtijd


1. Bouwen

Voorbereiding

Die bouwgrond is van jou, nu begint het echte werk: lening en schuldsaldoverzekering onderschrijven, de akte verlijden, een architect zoeken, je bouwvergunning aanvragen, materialen kiezen, etc.

Ga je met een bouwbedrijf in zee, dan krijg je een projectleider die deze zaken van jou overneemt.

Je moet al snel op 6 maanden rekenen voor het voorbereidende werk.
 

Bouw

De bouw van een nieuw huis duurt gemiddeld 12 maanden. Je architect of projectleider begeleiden het volledige traject. Werk je met een bouwbedrijf, dan zorgt dit er ook voor dat alle aannemers elkaar mooi opvolgen en dat ze hun werk goed uitvoeren, dat de materialen op tijd ter plaatse zijn en dat jij altijd op de hoogte blijft zonder kopzorgen.

 

2. Kopen

Voorbereiding

Ook als je een instapklaar huis koopt, moet je op zo’n 6 maanden rekenen vooraleer je erin kan trekken. Je lening moet in orde gebracht worden en de akte moet geregistreerd en verleden worden. Spreek goed af met de vorige eigenaars wanneer zij verhuizen, zodat je op tijd je oude huis te koop zet of de huur opzegt. Eens de vorige bewoners vertrokken zijn, kun je het huis wat opfrissen en verhuizen.

3. Verbouwen

Als je een huis koopt om te renoveren, doorloop je in ongeveer 6 maanden deze stappen: je gaat een lening aan en passeert langs de notaris, je zoekt eventueel een architect, je checkt wanneer de vorige eigenaars verhuizen en je kiest je materialen.

Check zeker ook of je voor de renovatie een vergunning nodig hebt op: vlaanderen.be.

Verbouwing

Je kan de renovatie spreiden, of er meteen stevig tegenaan gaan. Een gespecialiseerd bouwbedrijf klaart de klus in 6 à 12 maanden.

Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug