Keuzevrijheid of keuzestress?


1. Bouwen

Als je bouwt, kies jij waar je gaat wonen. In principe, want het aanbod is intussen natuurlijk beperkt in Vlaanderen. De keuze van je plekje bepaalt of je huis een open, halfopen of gesloten bebouwing wordt en de architect met wie je in zee gaat, zal in grote mate de stijl van je woning beïnvloeden. Jij bepaalt de indeling en kiest zelf de materialen. Houd wel in het achterhoofd dat elke keuze voor een duurder materiaal een impact heeft op je totaalbudget. Anderzijds, als je nu investeert in materialen die onderhoudsvriendelijk en/of energiezuinig zijn, dan levert je dat later dan weer voordelen op. Zeker het afwegen waard.
 

2. Kopen

Er worden in Vlaanderen, ondanks het wegvallen van de woonbonus, nog altijd heel wat huizen en appartementen te koop aangeboden. Daar zitten architecturale buitenbeentjes en stijlvolle pareltjes tussen. Echt is voor jou als je houdt van een huis met geschiedenis en karakter. En dat die oudere huizen meestal groter zijn dan nieuwbouwwoningen, vind jij misschien het grootste pluspunt.
 

3. Verbouwen

Als je een huis zoekt om te renoveren, vind je zeker je gading qua stijl en oppervlakte. Bij een renovatie kun je oude en nieuwe elementen combineren om een heel eigen stijl te creëren. Vind je dat creatieve proces een mooie uitdaging, dan is een renovatie misschien iets voor jou.
Als je aan het renoveren slaat, is het zeker een optie om je huis ineens ook energiezuiniger te maken. Dat vraagt een financiële inspanning, maar het effect op je woonkost én op je leefcomfort is aanzienlijk.Terug naar het overzicht

Contacteer ons

Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug