Nieuw leven voor een oud huis

Nieuw leven voor een oud huis


Oude huizen kunnen bijzonder charmant zijn, dat is zeker. Al beschikken ze niet altijd over het comfort of de handige indeling van moderne woningen. En degelijk isoleren was pakweg 50 jaar terug nog niet de norm. Tijd dus voor een grondige aanpak.


Hedendaags wooncomfort

Grote ramen op de tuin, een gezellige leefkeuken, een handige wasplaats, ingebouwde kasten ... Als we deze hedendaagse elementen harmonieus integreren in een oud huis vol karakter, dan ontstaat er een unieke synergie tussen oud en nieuw. En een hoogstpersoonlijke stijl.

Handige indeling

Typisch voor oude huizen is de aaneenschakeling van vele kleine kamers. Als je de tussenwanden kan weghalen, ontstaat er plaats voor een doordachte en hedendaagse indeling. Waarom geen bestaande ruimtes een nieuwe functie toekennen? Een zitplaats vooraan in je huis transformeer je tot een gezellig tv-salon of tienerzone. En een oude berging krijgt bijvoorbeeld een nieuw leven als extra badkamer.


Tijdloos interieur

Voor de basismaterialen zoals de vloer, ramen en deuren en ingebouwde kasten maak je best kwalitatieve en tijdloze keuzes. Daar geniet je vele jaren van en je wordt ze niet snel beu. Mocht je je huis willen verkopen, dan vormen deze tijdloze basismaterialen zeker een meerwaarde. In de aankleding en de details kan je je dan weer uitleven, zoals een muur of gordijnen in een bijzondere kleur.

Een energiezuinige woning

Een verbouwing is de uitgelezen kans om je woning een flink pak energiezuiniger te maken. Dat vraagt een investering, dat klopt. Al is het een investering die goed opbrengt. Jij en de volgende generaties genieten dan jarenlang van een lagere energiekost en meer wooncomfort. Bovendien heeft de renovatie een positieve impact op de waarde van je woning en op het milieu. Vergeet ook niet de vele premies waarop je recht hebt als je energiezuinig verbouwt.

Als je gaat benoveren of ‘beter verbouwen’, is het belangrijk om de buitenschil luchtdicht te maken. Met een goede isolatie van je dak, buitenmuren en vloer kom je al een heel eind ver. Ook nieuwe ramen en deuren en een update van je technieken mogen daarbij niet ontbreken. Deze ingrepen zorgen elk op hun manier voor hedendaags comfort.


In de praktijk: grandeur van dokterswoning, met alle modern comfort

Inge & Alex en hun 3 kinderen kochten een voormalige dokterswoning en woonden er 7 jaar prima naar hun zin. Toen werd het tijd om de isolatie aan te pakken en de vochtproblemen. De benedenverdieping kreeg een grondige make-over. Binnenmuren gingen eruit, net als alle vloeren. Ze schakelden over op vloerverwarming. Daardoor verliezen ze geen ruimte aan radiatoren en genieten ze overal van een aangename warmte. De moderne keuken kreeg een groot kookeiland met een uiteinde in houtlaminaat. Aan de tuinkant kwam een opvallend hoekraam met een breed zitkader, een heel geslaagde ingreep en de geliefkoosde plek van groot en klein.

Contact

Terug naar overzicht 'duurzaam renoveren'


© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug