Download
ons magazine.

Ontdek hier ons victor-magazine en
laat je inspireren.

Download hier

Dokterswoning krijgt facelift

 • Verbouwing van oude dokterspraktijk
 • Totaalrenovatie van de benedenverdieping
 • Moderne gezinswoning met warme en knusse uitstraling
 • Zeven jaar woonden Inge en Alex met hun drie kinderen in de voormalige dokterswoning in Kessel-Lo. Toen ze het huis kochten, was het nog goed bewoonbaar. Maar na enkele jaren begon het toch te kriebelen. Vooral de gebrekkige isolatie en de vochtproblemen in de muren moesten worden aangepakt. Bovendien wilden ze meer daglicht en comfort.

  Tijd voor comfort

  In 2016 kreeg de benedenverdieping een facelift. De muren tussen de vroegere wachtkamer vooraan en het kabinet en het woon- en kookgedeelte achteraan gingen er grotendeels uit. Zo werd er één lijn getrokken die de straatkant via een doorgang verbindt met de tuin. De verschillende ruimtes zijn nog wel voldoende afgeschermd, doordat er tussen de tv-hoek en de centrale zitplaats een deel van de bestaande scheidingsmuur bewaard bleef.

  "De hele benedenverdieping zit in dezelfde strakke, maar warme stijl."

  Inge en Alex

  Gezellig en praktisch eiland

  De keuken kreeg een groot kookeiland en een kookgedeelte dat in een strak wit wandmeubel werd ingewerkt. Het eiland zit in dezelfde stijl en vormt één centraal element met de wasbak en het werkblad in silestone. Aan het eiland werd ook een uiteinde in houtlaminaat gemonteerd.

  Relaxen op het zitraam

  De witte keukenwand vormt de link tussen de eet- en leefplaats. De wand loopt een stukje door in de living. Eurosun Keukens plaatste tegen de andere muur bovendien een bureel met opbergkasten in de stijl van de keukenmeubelen, kwestie van uniformiteit.

  Als er één element is waar het gezin bijzonder over te spreken is, is het wel het zitraam. “Omdat we meer daglicht wilden binnentrekken, werd de achterwand grotendeels vervangen door een glaspartij met schuifraam”, zegt Alex. “Aan de tuinzijde, in de hoek van de keuken en de naastgelegen berging, hebben we een breed zitplatform in houtlaminaat laten maken. Een geslaagde ingreep, want het breekt het ‘serre-effect’ en het is er heerlijk zitten.”

  De moeite waard

  Bij de renovatie werden alle vloeren uitgebroken om vloerverwarming te leggen. Met uitzondering van de gang en de vernieuwde berging naast de keuken, zijn er beneden geen radiatoren meer. “Dat houdt het interieur strak en geeft ons meer vrijheid om onze meubels te plaatsen. Vloerverwarming geeft ook een heel aangename warmte”, zegt Alex.

  Download
  ons magazine.

  Ontdek hier ons victor-magazine en
  laat je inspireren.

  Download hier

  Maak kennis
  met victor

  Wens je meer informatie te ontvangen over victor?
  Laat hier je gegevens achter en ontvang drie mails met inspirerende realisaties en meer info over onze werkwijze.

  *verplichte velden

  Versturen

  Ontvang meer informatie over victor
  *verplichte velden

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info