Lifestyle Interview

Vertel een verhaal met je interieur

Interview met Frederik Delbart

 

Moet een designinterieur vooral strak zijn? Gaan functionaliteit en design samen? Frederik Delbart, Designer of the Year 2018, ademt design en deelt zijn passie.

<CR:core_head_title />


“Als kind was ik gefascineerd door hoe dingen eruitzagen. Ik keek vooral graag naar auto’s en analyseerde de herkenbare stijl van elk merk. 
Maar ik was ook geïnteresseerd in andere objecten.
Al tijdens mijn studie Productdesign aan La Cambre in Brussel begon ik verlichting te ontwerpen, daarna kwamen er ook meubels bij.”  


Wat kan jou inspireren?

“Alles rondom me. De natuur. Reizen. Culturen. De Japanse manier bijvoorbeeld om schoonheid te zien in barsten en breuken, de manier waarop 
ze objecten herstellen. Ook echte vakmensen met hun kennis en inzichten in materialen en technieken inspireren me. Overal zie ik kleurschakeringen, details, afwerkingen, verbindingen... dat brengt me op nieuwe ideeën. Als designer wil je blijven evolueren. Een ideaal ontwerp is voor mij een perfect evenwicht tussen evolutie en mijn eigen handtekening.”

Wat is design voor jou?

“Heel wat mensen denken nog steeds dat design staat voor oncomfortabel en duur. Aan een klinisch perfect interieur waar niet in geleefd wordt. Aan het luxesegment. Maar eigenlijk is alles wat de mens ontwerpt design. Of dat nu een prijzig uniek stuk is of een budgetvriendelijk artikel dat in grote aantallen geproduceerd is. Functionaliteit en design kunnen dus perfect hand in hand gaan. Een interieur is er om in te leven, niet alleen om naar te kijken.”

Design voor ieders budget dus?

“Natuurlijk. Het gaat om de waarde die jij eraan hecht. Het stoffige zeteltje van je oma is voor de ene persoon een oud en versleten iets, terwijl het voor jou emotioneel waardevol is en een liefhebber er misschien heel wat voor wil betalen omdat het authentiek is.”


Ik hou van materialen: hout, metaal, glas, keramiek, natuursteen…   Je moet tijd nemen om ze te begrijpen en te kunnen gebruiken.


Hoe personaliseer je je interieur dan best?

"Neem je tijd en vertel jouw verhaal. Dat is erg persoonlijk. Dat vind je niet in één winkel of op één dag. Niets is zo saai als een eetkamer- of slaapkamerpakket dat bij iedereen staat. Dat zegt helemaal niets over je persoonlijkheid. Het is gemakkelijk om snel en goedkoop je living in te richten volgens de trends en een paar jaar later alles naar het containerpark te brengen. Maar die wegwerpcultuur is absoluut niet meer van vandaag...”

Met welke materialen werk je het liefst?

“Ik hou van échte, nobele materialen: hout, metaal, glas, keramiek, natuursteen…  Materialen die elk hun eigen specificaties hebben, waarvoor je tijd moet nemen om ze te begrijpen en te kunnen gebruiken. Ik creëer het liefst ontwerpen die meegaan met de tijd en die door het juiste gebruik van materialen zelfs mooier worden met de jaren. ”

Lees verder

Intern projectleider Lien aan het woord
Interview

Intern projectleider Lien aan het woord

Zes jaar geleden startte Lien bij Victor als intern projectleider. Zo ondersteunt ze alle projectleiders in hun dagelijkse job en staat ze in voor de planning en administratie voor klanten en leveranciers.

Nu lezen
Zo kiest Victor zijn interieurleveranciers
Lifestyle Interview

Zo kiest Victor zijn interieurleveranciers

De klant van a tot z ontzorgen bij hun totaalrenovatie, dat is dé doelstelling van Victor. De geschikte materialen en technieken vinden en toepassen, is daar een onderdeel van. Stephanie Oris, interieuradviseur, legt uit hoe het in elkaar zit.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group