Actueel Trends Lifestyle

Totaalrenovatie gepland? Voorzie een praktische home office!

Thuiswerken was tijdens de lockdowns de norm en blijft ongetwijfeld deel van het ‘nieuwe werken’. Heel wat mensen werken voortaan immers één of enkele dagen per week thuis. Plan je een totaalrenovatie? Zorg voor een aparte ruimte voor je home office en richt hem in volgens de tips van onze interieurarchitect.

<CR:core_head_title />

Werk en privé gescheiden

De impact van het toegenomen thuiswerk speelt absoluut een rol bij een woningrenovatie. Je niet moeten verplaatsen voor je job is handig, maar je moet na je werkdag wel mentaal afstand kunnen nemen. Richt dus een thuiswerkplek in waar je énkel met je job bezig bent. Of zoek creatieve oplossingen: een deel van je living afschermen, de overloop gebruiken, je zolder omvormen tot een home office… Dat is een pak fijner dan je met je laptop aan de keukentafel of in de sofa te installeren. Alles om je work-lifebalans op punt te houden!

Optimale verlichting

Om aangenaam en gefocust te werken, zijn zowel natuurlijk licht als accentverlichting van belang. Werken nabij een raam is sowieso aan te raden. Maar let er wel op dat het licht langs de zijkant op je bureautafel valt én dat de lampen in de ruimte niet reflecteren in je computerscherm.

Je opteert trouwens best voor koel, wit ledlicht. Gelig, warm licht is eerder gelinkt aan ontspanning en dus minder geschikt voor een werkruimte.


Comfort voorop

Je motivatie hoog houden? Dat doe je door je werkplek comfortabel te maken. Denk dan aan decoratie en planten, maar ook aan de praktische kant: een fijne vloerbedekking, voldoende stopcontacten, verluchting en verwarming, goede wifiverbinding, geluidsisolatie, enzovoorts. Tijdens een totaalrenovatie bekijken we hoe we deze technische zaken doorheen de hele de woning zo efficiënt mogelijk kunnen aanpakken.   


Opgeruimd staat netjes

Te veel spullen of rommel op je bureau leiden je af van je werk. Organisatie en voldoende opbergruimte zijn dan ook essentieel om je productiviteit hoog te houden. Inbouwkasten op maat komen bijvoorbeeld van pas om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Slimme kleurkeuzes

Denk tot slot ook goed na over de kleuren van je interieur en de combinatie met de natuurlijke lichtinval. Vooral de muren waar je naar kijkt tijdens het werken, hebben een niet te onderschatten impact op je humeur en concentratie.

Een knalrode wand geeft bijvoorbeeld vaak een onrustig gevoel. Wit maakt de ruimte dan weer licht en luchtig, maar kan ook té fel overkomen en daardoor je ogen vermoeien. Groen staat er dan weer voor bekend je concentratie te bevorderen. Aan jou de keuze!

Nood aan advies voor de inrichting van je home office? Victor neemt je thuiswerkplek graag op in je plannen voor een totaalrenovatie.

Contacteer ons


Lees verder

Kalme kleuren en tintelende texturen
Trends

Kalme kleuren en tintelende texturen

Je woning een nieuwe look geven? Met textuurverf creëer je een unieke sfeer, weg van de symmetrie en het rechtlijnige. We spraken met Sofie Dhondt, productmanager bij BOSS paints, over de oneindige mogelijkheden van decoratieve technieken.

Nu lezen
Welke renovatiewerken hebben de grootste impact op je EPC?
Actueel

Welke renovatiewerken hebben de grootste impact op je EPC?

Je EPC verlagen is altijd een goed idee. Het zorgt voor een hoger wooncomfort en lagere energiefacturen. Ook bij een eventuele verkoop van je huis is een lage EPC-score een meerwaarde.

Nu lezen
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group