Je slaapkamer renoveren in zes stappen

Zelfs al heb je er heel wat uren je ogen dicht, onderschat het belang van een fijn ingerichte slaapkamer niet. Geef toe: ’s avonds heerlijk indommelen en ’s ochtends uitgerust wakker worden in een sfeervolle kamer, het doet toch wat met je humeur. Ga je verbouwen? Je slaapkamer renoveren lukt vlot in deze zes stappen.


1. Analyseer je huidige slaapkamer

Tijd om een lijstje te maken met de pro’s en contra’s. Welke elementen vind je leuk? Wat stoort je? Denk dan aan de positie van het bed maar ook de gordijnen, de nachtkastjes, de vloerbekleding, de kleerkasten of dressing, de verlichting, de lichtinval, het ruimtegevoel, het uitzicht, de kleuren … Dit helpt je om goede keuzes te maken tijdens je renovatie.

2. Je kamer verplaatsen

Als je dan toch je volledige woning aanpakt, is dit je kans om ook de functie van de ruimtes onder de loep te nemen. Is er misschien een plek in huis beter geschikt? Met bijvoorbeeld een fijn uitzicht op de tuin? Kan je de zolderkamer omtoveren tot een aangename slaapplek? Je vindt vast de ideale locatie voor je masterbedroom.


3. Durf te dromen

Je kent ongetwijfeld dat zalige gevoel als je een hotelkamer binnenstapt. Hier moet niets, behalve ontspannen. Haal dat hotelgevoel in huis en geef je kamer een luxueus tintje. Zoek bijvoorbeeld lakens, kussens, een kamerjas en slippers die mooi bij elkaar passen. Kies voor duurzame, hoogwaardige materialen. En waarom niet de handdoeken en gastendoekjes personaliseren met jullie namen? Maak er je droomkamer van.


 
4. Samenhang of contrast?

Een totaalrenovatie laat je toe om de interieurstijl in élke kamer te herzien. Met de bedoeling om er jarenlang aangenaam in te leven. Jouw favoriete stijl kies je dus niet onbezonnen. De lijn doortrekken doorheen je volledige woning is sowieso een tof idee. Maar ook een contrast met de levendige of frisse tinten in huis is een optie. Zo overvalt de rust je zodra je de slaapkamerdeur opent …


5. Respecteer je slaapkwaliteit

Besteed zeker voldoende aandacht aan je slaapkwaliteit. Want een slaapkamer moet natuurlijk niet enkel mooi zijn. Laat je de eerste zonnestralen je graag wekken of liever niet? Is er voldoende plaats aan beide kanten van het bed? Verkies je een hoog, lager of verstelbaar bed? Het zijn allemaal elementen die je nachtrust beïnvloeden.

6. Bepaal een renovatiebudget

Als al je wensen duidelijk zijn, is er nog één zaak die je best niet over het hoofd ziet: het budget. Bespreek je plannen met je bouwadviseur bij Victor en we bezorgen je een gedetailleerde, transparante offerte. Krijgen we je akkoord? Dan houden we ons netjes aan dat budget, dat spreekt voor zich.


Kijk je al uit naar een vernieuwde woning inclusief een knap ingerichte slaapkamer? Bespreek je renovatieplannen met Victor.

We nemen jouw wensen als vertrekpunt!

Contacteer ons


Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug