Interview

Haal het hotelgevoel in huis

De rust en zorgeloosheid die je ervaart als je na een lange rit of vlucht toekomt in je hotel. Ken je dat gevoel? Je wil het meenemen naar huis. En elke dag beleven. Gelukkig geeft Rachida Naya, CEO van Different Hotels enkele tips om het hotelgevoel thuis te creëren.

<CR:core_head_title />

Welk gevoel wil je mensen geven als ze voor het eerst het hotel of de kamer betreden?

“We willen dat gasten zich meteen thuis en welkom voelen. En hen dus méér comfort bieden dan ze dagelijks gewoon zijn. Elk van onze hotels heeft ook meteen een specifieke sfeer. In Eburon Hotel en Carbon ligt de focus bijvoorbeeld op vernieuwing. Dat is dan de rode draad van ontwerp tot ontvangst.”
 

Welke elementen maken in een hotelkamer het verschil?

“Luxe, ruimte en licht. Hoe groot of hoe klein de kamer ook is, ze moet ruim aanvoelen. Dat bereik je door een slimme inrichting en optimale lichtinval. Als het slecht weer is, blijven mensen bijvoorbeeld langer op hun kamer. Ook dan wil je vakantievibes verzekeren. We staan daarom bij elk aspect stil. Denk maar aan de positie van het bed in de ruimte, een mooie vloer, leuk behangpapier, fijn uitzicht… Ook de plaatsing van het bad gebeurt zorgvuldig. We zorgen er liefst voor dat je vanuit het bad zicht hebt op de buitenomgeving, de tv en de rest van de kamer. Dat draagt bij tot het luxegevoel.”


Hoe richt je slaap- en badkamers thuis zo in dat ze hotelallures krijgen?

“Wijzelf beginnen altijd met een moodboard. Daarop verzamelen we ideetjes, sferen, materialen en kleuren uit magazines, Pinterest, Instagram, enz. Dat lijkt me ook een slim idee voor bij je thuis. Van daaruit bepaal je wat wel en niet past binnen de gewenste stijl, eventueel samen met een interieurspecialist. En bedenk dan wat je allemaal leuk vindt aan een hotelkamer. Zowel qua ambiance als functionaliteit.”

Heb je voorbeelden?

“Ik denk dan aan een droogrek voor je handdoeken, gastendoekjes en een dubbele wastafel in de badkamer. Een koffieapparaat in je slaapkamer, zalig op een luie zondag.
Maar ook stopcontacten op de juiste plaatsen doen ertoe: aan beide kanten van het bed en op een handige hoogte voor je haardroger naast de spiegel. 
Wat sfeer betreft, is samenhang essentieel. Zorg ervoor dat alles samen past: lakens, kussens, handdoeken, wasmand, tissuedoosje, badjas, slippers… En durf voor een eyecatcher te gaan. Originele, grote nachtkastjes zijn bijvoorbeeld leuk. Het hoeft echt niet standaard te zijn. Wij lieten om die reden Stijn Helsen de bedden ontwerpen in Carbon Hotel. Dat valt meteen op!”


Welke stijl lijkt je best voor de inrichting?

“Wat je maar wil. Wij hebben ook hotels in diverse stijlen. Soms warm en charmant met veel aardetinten. Soms hip en trendy. Of modern en strak met wat felle kleuraccenten. Maar we letten er wel op dat het nog relevant is binnen x aantal jaar. Het moet tijdloos ogen. Want je wil niet na vijf jaar alles opnieuw doen. Dat geldt trouwens ook voor de materialen en het meubilair. Als je meteen degelijke, duurzame kwaliteit kiest, zit je nog jaren goed. Voor wij een tegel plaatsen, testen we zelfs uit of koffie en wijn vlekken nalaten. Alles moet makkelijk in onderhoud zijn!”
 


Laat je inspireren door het hotelgevoel en maak van je huis een plek waar je veel tijd wil doorbrengen.
Nood aan advies?

Contacteer ons


Lees verder

De kracht van lichtkunst
Trends Interview

De kracht van lichtkunst

Zeg niet zomaar lamp tegen een ontwerp van Goedel Vermandere en Jan Arickx. Want dat dekt de lading écht niet. Het is porseleinen kunst. Het is persoonlijk. Het valt op en zet de toon. Een interview met het kunstzinnige Coup-de-foudre.

Nu lezen
Hoe verloopt het gesprek met de interieurarchitect?
Interview

Hoe verloopt het gesprek met de interieurarchitect?

Je huis wordt pas een thuis als ook de inrichting helemaal aan jouw wensen en verwachtingen voldoet. Onze interieurarchitecte nodigt je uit in onze inspiratieruimte en helpt je jouw favoriete stijl te ontdekken.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group