Hoe werkt Victor? Ons stappenplan


verbouwingen gesprek raming

(Ver)bouwen doe je niet elke dag. Om je een idee te geven van het traject dat je doorloopt, hebben we de stappen die we samen gaan doorlopen opgelijst. Dat gaat van het eerste telefoontje met de bouwadviseur tot de oplevering en service achteraf.

1. Aangename kennismaking!

Nadat jij ons gecontacteerd hebt, belt één van onze bouwadviseurs je op voor een verkennend gesprek. We luisteren uitgebreid naar je verwachtingen en wensen.

2. Ontwerp & keuze van de materialen

Tijdens het tweede gesprek zit er, indien nodig een architect mee rond de tafel. Dat kan je eigen architect zijn of de architect die volgens onze bouwadviseur de perfecte match is voor jouw project. We tekenen het ruwe ontwerp uit. Jouw keuze aan materialen en visie op hoe je wilt wonen, vormt de rode draad.


verbouwingen gesprek Victor

3. Raming van het budget

Binnen de 2 weken maken we een realistische raming van de (ver)bouwkosten op basis van jouw wensen en het beschikbare budget.

4. Akkoord met de raming? 2 mogelijke scenario’s

Kies voor scenario 1: Studieovereenkomst
We gaan aan het werk om een gedetailleerde prijsofferte op te stellen. Omdat zo’n grondig dossier uitwerken niet in een vingerknip gaat, vragen we hiervoor een klein engagement van jou. Denk aan een bedrag tussen de € 500 en de € 2.000, in functie van de grootte van de werken. Dat leggen we vast in een studieovereenkomst. Als je effectief met Victor in zee gaat, betalen we dat bedrag terug.
Of
Kies voor scenario 2: Principe-overeenkomst
Als je geen studieovereenkomst wenst te betalen, kan je je engageren voor een principe-overeenkomst. Dan ga je akkoord met de raming op voorwaarde dat het uiteindelijke bedrag niet meer dan 5 tot 10% afwijkt van het ramingsbedrag.

5. Architect en ingenieur aan het werk

Eenmaal het engagement is aangegaan, gaat de architect aan het werk om de plannen in detail uit te tekenen. We stellen een stabiliteitsingenieur aan, een EPB-verslaggever en een veiligheidscoördinator. Met het finale ontwerp van de architect werken we het budget af en bepalen we samen een haalbare timing: wanneer kunnen we starten en hoe lang zullen de werken ongeveer duren. Als er een bouwaanvraag nodig is - die nu omgevingsvergunning heet - maakt de architect deze op, jij ondertekent.

6. Eén vaste projectleider

Je maakt kennis met de projectleider van jouw renovatie- of nieuwbouwproject. Tijdens de volledige duur van de werken is de projectleider je vaste contactpersoon en aanspreekpunt. Heb je een vraag, dan is hij/zij je man of vrouw. Daarnaast hebben wij een volledig op maat gemaakt klantenportaal ontworpen waarbij alle documenten en offertes gecentraliseerd worden.

7. Interieuradvies van een expert

Onze interieurarchitect bespreekt de keuzes voor alle materialen met jou: de vloer, het sanitair, de lichtschakelaars, verlichting enz. Dan is het aan jou om in onze toonzaal of elders materialen uit te kiezen. We integreren jouw favoriete keuzes in het budget.

Verbouwingen totaalrenovatie Victor

8. Omgevingsvergunning afficheren

Is je omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) goedgekeurd door de stad of gemeente? Dan dien je deze op een zichtbare plaats uit te hangen op de plek waar je gaat verbouwen en dat gedurende 30 dagen. Omwonenden kunnen het dossier inkijken bij je stad of gemeente.

9. Startvergadering en plaatsbeschrijving

Op de startvergadering bespreken we het definitieve plan. We bestellen de ruwbouwmaterialen. Kort daarna volgt de plaatsbeschrijving: dat is een vaststelling van de situatie vóór de werken. En dan kunnen de werken effectief van start gaan.

10. De werken

Op de afgesproken dag starten de vakmannen de werken. Als je in je huis blijft wonen tijdens de werken, doen we er alles aan om je zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Een muur die wordt afgebroken waarachter jij en je gezin woont? We maken de opening wind- en waterdicht. Al raden we aan om niet in je huis te blijven wonen tijdens de verbouwing. Je zit met je neus op de werken en dat gedurende een aantal maanden. Belangrijk is uiteraard dat het werk goed vooruitgaat en de bouwploeg de werf ’s avonds netjes achterlaat.

Verbouwing Victor totaalrenovatie

11. De oplevering

Als de werken zo goed als rond zijn en de woning perfect bewoonbaar is, spreken we een moment af voor de oplevering. Samen met jou, de klant, de architect, de bouwadviseur en de projectleider maken we een rondgang door de woning. We noteren in een verslag wat er nog allemaal moet gebeuren. Daarin staat ook tegen wanneer deze zaken in orde moeten zijn, bv. binnen de maand.

12. Service na oplevering

We brengen de kleine zaken uit het verslag van de oplevering in orde. Victor is daarnaast 10 jaar aansprakelijk voor mogelijke tekortkomingen. Als klant kan je daarvoor beroep op ons doen. 
Daarnaast hebben wij een volledig op maat gemaakt klantenportaal ontworpen. Op deze manier kan je ook na oplevering terecht bij ons voor al je woongerelateerde vragen. Nu, maar ook later.

Terug naar 'Victor van a tot z'

Contacteer ons

Benieuwd of we in jouw buurt al actief waren?

Bij Victor zijn we niet aan ons proefstuk toe. Of we in jouw buurt al een project hebben gerealiseerd? Vast wel! Ontdek in onderstaande kaart een greep uit onze realisaties. In deze regio zijn we dus regelmatig actief.
Benieuwd of we ook voor jou iets kunnen betekenen...

  • Renovatie
  • Nieuwbouw
Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug