Heb ik een architect nodig als ik wil verbouwen?

Een architect is nuttig en verplicht voor alle werken waar een vergunning of melding voor nodig is.

Los van de verplichting zit er een duidelijke meerwaarde in het werken met een architect. Hij of zij verstaat de kunst om op esthetisch en praktisch vlak zoveel mogelijk uit je woning te halen.
De architect helpt je na te denken over een logische flow doorheen je huis en geeft je tips voor de indeling. Stel: je komt thuis met boodschappen en kleine kinderen. Waar gaan de schoenen, jassen en boekentassen? Of je zoon of dochter is klaar met voetballen, waar komen ze binnen en waar laten ze hun modderschoenen en vuile was? Slimme ingrepen maken een groot verschil in het leven van elke dag.

Ook het esthetische aspect is iets dat de architect continu voor ogen houdt en bewaakt. En dat geldt zowel voor de binnenkant van je woning als voor de buitenkant. De architect inspireert je en stelt zaken voor waar je zelf niet op zou komen. Een haard die langs 2 zijden zichtbaar is, een kast die discreet toegang biedt tot de wasplaats …

Als bouwheer vorm je samen met de architect én de renovatieadviseur het gedroomde bouwteam. Jij geeft aan wat je belangrijk vindt, de architect komt met knappe, creatieve ideeën en plannen en de renovatieadviseur houdt rekening met de praktische kant, de materiaalkeuze en bewaakt het budget.


Terug naar alle vragen

Contacteer ons

Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug