Heb ik een architect nodig als ik wil verbouwen?

Een architect is nuttig en verplicht voor alle werken waar een vergunning of melding voor nodig is.

Los van de verplichting zit er een duidelijke meerwaarde in het werken met een architect. Hij of zij verstaat de kunst om op esthetisch en praktisch vlak zoveel mogelijk uit je woning te halen.
De architect helpt je na te denken over een logische flow doorheen je huis en geeft je tips voor de indeling. Stel: je komt thuis met boodschappen en kleine kinderen. Waar gaan de schoenen, jassen en boekentassen? Of je zoon of dochter is klaar met voetballen, waar komen ze binnen en waar laten ze hun modderschoenen en vuile was? Slimme ingrepen maken een groot verschil in het leven van elke dag.

Ook het esthetische aspect is iets dat de architect continu voor ogen houdt en bewaakt. En dat geldt zowel voor de binnenkant van je woning als voor de buitenkant. De architect inspireert je en stelt zaken voor waar je zelf niet op zou komen. Een haard die langs 2 zijden zichtbaar is, een kast die discreet toegang biedt tot de wasplaats …

Als bouwheer vorm je samen met de architect én de renovatieadviseur het gedroomde bouwteam. Jij geeft aan wat je belangrijk vindt, de architect komt met knappe, creatieve ideeën en plannen en de renovatieadviseur houdt rekening met de praktische kant, de materiaalkeuze en bewaakt het budget.


Terug naar alle vragen

Contacteer ons

Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug