Duurzaam en energiezuinig bouwen

Een nieuwbouwwoning bij Victor is bijna-energieneutraal. We gaan zelfs verder dan de huidige wettelijke verplichtingen. Daarom scoren onze woningen nu al een pak beter dan de norm. Want met een E10 of zelfs E0 betaal je écht minder voor je energiefactuur en win je aan wooncomfort. Een woning die nu al aan de normen van 2050 voldoet, behoudt ook langer haar waarde en is sowieso duurzamer.
Zelfs een nul-energiewoning behoort dus tot de mogelijkheden, dankzij een uitstekende isolatie van de buitenschil en het slim integreren en op elkaar afstemmen van bijvoorbeeld vloerverwarming, zonnepanelen en warmtepomp. Bij een nul-energiewoning produceert je woning evenveel energie als ze voor koeling en verwarming verbruikt. Samen met ons zusterbedrijf Ecopuur brengt Victor energie-innovaties tot in jouw woning. Zo krijg je grip op je energiefactuur en sta je perfect in de startblokken voor (bijna-) energieneutraal wonen.

Meer informatie ontvangen over energiezuinig bouwen of renoveren?
Contacteer ons vrijblijvend. 


Dit zijn de energiezuinige technieken voor jouw woning:

 • Perfecte isolatie van dak, muren, vloeren en ramen
 • Balansventilatie met warmterecuperatie
 • Vloerverwarming
 • Zonnepanelen
 • Warmtepomp
 • Smart home-systeem

Een gunstig E-peil E10 of lager betekent:

 • Gevoelige besparing op je energiefactuur
 • Betere voorwaarden voor je lening
 • Meer comfort: gezonde lucht, geen tocht en zomer en winter een aangename temperatuur
 • Waardebehoud van je woning

Voordelen van een warmtepomp

Vanaf 2026 mogen nieuwbouwwoningen niet langer aangesloten zijn op gas. Een warmtepomp is een goed alternatief en biedt nog een aantal andere voordelen:

 • Je bent niet afhankelijk van de turbulente gasmarkt.
 • Je vermindert de CO2-uitstoot van je gezin met 20%.
 • Je hebt vrije keuze qua energieleverancier.

 

Een warmtepomp combineert perfect met vloerverwarming omdat ze beiden op lage temperatuur werken en minder energie nodig hebben dan een klassieke centrale verwarming. Ook met zonnepanelen vormt de warmtepomp een goede combo. Ze werkt immers op elektriciteit, en die kan je zelf opwekken met je zonnepanelen. Als je warmtepomp en je zonnepanelen perfect op elkaar zijn afgestemd, heb je nauwelijks nog fossiele brandstoffen nodig. Dat voel je in je portemonnee, maar het is ook een duidelijke duurzame keuze om de CO2-uitstoot te verlagen en de klimaatopwarming tegen te gaan.


 

Baas over je eigen energieverbruik

Je kan je woning uitrusten met een smart home-systeem waarmee je je energieverbruik kan opvolgen en sturen. Zo beperk je het sluimergebruik van je tv bijvoorbeeld en laat je de vaatwasser en de wasmachine draaien wanneer er het meest energie (van je zonnepanelen) beschikbaar is. Zo krijg je zelf meer controle over je energiefactuur. Dit energie-managementsysteem (EMS) is ook een handig opstapje als je (later) je woning met domotica en videofonie wil uitrusten voor nog meer wooncomfort.


Energiezuinig bouwen? We begeleiden je van A tot Z

Om duurzaam en energiezuinig te bouwen, heb je natuurlijk heel wat technieken nodig. Victor gaat samen met jou op zoek naar de juiste balans tussen voldoende isoleren, het toepassen van energiezuinige technieken, comfort en esthetiek. Wij begeleiden jou doorheen het hele bouwproces en helpen je ook bij de aanvraag van premies voor investeringen in energie-efficiëntie. Geen zorgen dus, Victor staat je bij met kennis van zaken.

Energiezuinig bouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons vrijblijvend

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug