Hoeveel kost een verbouwing?


hoeveel kost een verbouwing

Er zijn twee grote factoren die de kostprijs van een verbouwing bepalen: het aantal nieuwe poutrels en de hoeveelheid glas. Simpel gezegd: hoe groter de glaspartijen en stabiliteitsingrepen, hoe hoger de kostprijs. Het goede nieuws? Door vanuit een ander perspectief je verbouwing te benaderen, haal je vaak meer uit je woning dan je dacht. Patrick Vanhecke, manager bij Victor Renoveert laat zijn ervaring spreken.
 

Verbouwen is niet (nieuw)bouwen

Allereerst: je hebt beslist om te verbouwen. Niet om te bouwen. Vaak wil je iets uitbreiden of aanbouwen waarbij je verder bouwt op bestaande structuren. Dat heeft zijn beperkingen, maar ook zijn charme. Door die zoveel mogelijk te respecteren, behoud je niet enkel het karakter van het huis, maar druk je ook de kosten.


“Het aantal nieuwe poutrels en de hoeveelheid glas jagen de kostprijs van een verbouwing de hoogte in.” - Patrick Vanhecke


1 | Het aantal poutrels

Grote ruimtes waarin bijvoorbeeld keuken, leefruimte en living ononderbroken met elkaar verbonden zijn. Of een open ruimte met een majestueus zicht op de tuin. Het klinkt evident, maar de kostprijs om dergelijke afmetingen te overspannen, wegen fors op het budget. Aan de bouwheer om te beslissen of de esthetische ingreep ook financieel te verantwoorden valt.


Ingenieursbureau berekent stabiliteit

Sowieso komt er een stabiliteitsbureau bij te pas om na te gaan of jouw wensen ook technisch haalbaar zijn. Poutrels plaatsen zijn geen eenvoudige ingrepen en dienen goed bestudeerd te worden. Veiligheid boven alles. Je hebt liever niet dat je 50 jaar oude achtergevel instabiel wordt vanwege de nieuwe constructie.


2 | Grote glasoppervlaktes

Meteen eraan toevoegen: licht en zicht zijn cruciaal in elke verbouwing. Je creëert zo niet enkel een aangenaam gevoel, het is ook praktisch en waardevol. Enige kanttekening: grote glaspartijen vragen specifieke constructies en doen op hun beurt het kostenplaatje stijgen. Anderzijds, bij veel huizen zorgt de lichtinval ook voor warmte. Maar dan hoort de oriëntatie van je woning wel te kloppen. Iets wat je met een renovatie van een bestaand huis niet in de hand hebt.


Kijk naar isolatiewaarde glas

Glas heeft nog een andere zijde. Kijk goed naar de isolatiewaarde van het glas en de kwaliteit van het kader. Het zijn de belangrijkste energieverliesposten als je daar te licht over gaat. En ook hier: kwaliteit heeft zijn prijs.

“Door vanuit een ander perspectief je verbouwing te benaderen, haal je vaak meer uit je woning dan je dacht.” - Patrick Vanhecke


3 | Renoveer vanuit andere invalshoek

Bovenstaand advies betekent geen domper op je droomwoning. Wel integendeel. Het is vaak door vanuit een ander perspectief te kijken naar je woning – dat er nieuwe ideeën kunnen komen. Bij Victor komen we binnen met de uitdaging om zoveel mogelijk uit je huis te halen. Ruimtes die je misschien makkelijk kan opwerken zonder grote stabiliteitswerken. Vierkante meters winnen op plaatsen waarvan jij dacht dat ze verloren waren.
Bovendien werken met een uitgebreid lastenboek waarin je volledig project tot in detail uitgeschreven staat. Zo weet je van bij de start waaraan je toe bent, zonder onaangename verrassingen.


Benieuwd? Neem vandaag nog contact op met je renovatieadviseur en we buigen ons over je plannen en renovatie.

Bij Victor hebben immers alle technische expertise onder één dak om van je huis een thuis te maken die op elk vlak goed aanvoelt. *Lees hier meer over hoe we bij Victor te werk gaan*.

Een totaalrenovatie die binnen jouw budget past?

Zoals je ziet bepalen meerdere factoren de kostprijs van een renovatie. Vandaar dat we tijdens een eerste gesprek samen jouw wensen, de mogelijkheden en de impact op de prijs bekijken. Schakel onze expertise vandaag nog in en neem contact op.

Je woning verbouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons vrijblijvend

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug