DE PINTE - Elegante uitbouw en facelift in klassieke fermette

Terug naar alle realisaties

DE PINTE - Elegante uitbouw en facelift in klassieke fermette

  • Lichtrijke uitbreiding leefruimte 
  • Visuele verbinding met de tuin
  • Facelift van de volledige benedenverdieping
Uitbreiding interieur renovatie

Een terrasoverkapping, dat was het initiële idee van de eigenares uit De Pinte. Maar tijdens haar zoektocht veranderde ze van idee. Uiteindelijk schakelde ze Victor in voor een uitbouw aan de living en een vernieuwing van de inrichting van het gelijkvloers. Van die beslissing heeft ze nog geen seconde spijt gehad.

Ontzorging en begeleiding

Het huis in De Pinte werd in de jaren 80 gebouwd in fermettestijl. En ook het interieur paste in die stijl. Maar Sophie vond het tijd voor iets anders. “Ik miste iets. De living voelde niet ruim genoeg aan. Er was te weinig plaats om met het hele gezin comfortabel te zitten.”

Via de website van Camino leerde ze Victor kennen. “Vanaf de eerste afspraak was ik gerustgesteld. De bouwadviseur en projectleider kwamen heel rustig en professioneel over. Ik zie het als een soort sleutel-op-de-deurconcept, maar dan voor verbouwingen. Ik had meteen vertrouwen in  jullie vakmanschap.”

"We zijn zeer tevreden en beseffen ondertussen ook dat de verbouwing een grote meerwaarde betekent voor onze woning"

Meer sfeer, meer zitplaats

Om meer ruimte te creëren, werd er een aanbouw geplaatst aan de living. Zo ontstond er een tweede zithoek, die visueel contact maakt met de tuin. In het verlengde daarvan kwam er een terrasoverkapping. En tussen de twee delen van de living kwamen er glazen schuifdeuren. “Ons dochtertje herhaalt nu regelmatig hoe graag ze hier woont, omdat het zo mooi en chill is!”

Daarnaast gaf Victor de volledige benedenverdieping een facelift. Er ligt nu een warme plankenvloer in de leefruimte en stijlvolle tegels in de andere ruimtes, ook in de garage. Alles werd ook opnieuw geschilderd en de voordeur werd vervangen. “We bleven hier wonen tijdens de verbouwing, dus we wilden de vloeren niet uitbreken. De nieuwe vloer kwam dus bovenop de rode, gevlamde vloer. Aan de buitenzijde van de aanbouw, kozen we voor materialen die qua kleur verenigbaar zijn met de steen van het huis: een beige steentje met onderaan een grijze strook. Beide tinten komen terug in het nieuwe deel. We zijn zeer tevreden en beseffen ondertussen ook dat de verbouwing een grote meerwaarde betekent voor onze woning!”

Professioneel geholpen

“Zowel mijn partner als mijn vader (die ik ook wel terecht mijn persoonlijke “projectleider” noem) zijn ervaren klussers. De interactie tussen hen en Victor vormde voor mij een aandachtspunt. De onderlinge afstemming verliep echter heel harmonieus, ook op dit vlak blijkt de professionele aanpak van Victor. Het bewees voor mij nog maar eens de sterkte van Victor: rekening houden met alle wensen van hun klanten en ze ontzorgen in het hele verbouwtraject.”

ARCHITECT BK ARCHITECTEN

FOTOGRAFIE VALERIE CLARYSSE

Meer inspiratie nodig?

 Download ons magazine

Verbouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug