MERCHTEM - Totaalrenovatie dak en bovenverdieping na woningbrand

Terug naar alle realisaties

MERCHTEM - Totaalrenovatie dak en bovenverdieping na woningbrand

  • Stabiliteitsoplossing voor verzwakte dakstructuur
  • Totaalaanpak bovenverdieping  en dak zonder impact op benedenverdieping
  • Lichtrijke polyvalente ruimte
  • Heldere werfverslagen en transparantie tijdens de werken

Deze vrijstaande woning in een rustige, groene buurt in Merchtem kende al een bewogen geschiedenis. Ze werd gebouwd in 1954 als kleine boerderij op een mooi stuk land, met koeienstal en hooizolder. Begin jaren 90 sloeg het noodlot echter toe: een korte maar felle brand vernielde het dak en een deel van de bovenverdieping. De toenmalige bewoners lieten een nieuw dak leggen, maar hierbij werden een aantal structurele fouten gemaakt. Na verloop van de jaren begon het dak door te zakken doordat een aantal spanten waren doorgezaagd en er geen steunmuren of ringbalk waren om het gewicht van het dak voldoende te kunnen dragen.

Droomhuis tot puin

Eind jaren 90 kocht onze bouwheer deze charmante woning en begon ze de woning vol enthousiasme te renoveren. Eerst was de benedenverdieping aan de beurt, deze werd tot in de puntjes afgewerkt. Ondertussen bleef het dak echter beetje bij beetje verder doorzakken en druk zetten op de muren. Er ontstond ook een grote scheur in de voorgevel. Begin 2021 begaf een deel van de zijgevel het en stortte op de oprit, bovenop de wagen van de vrouw des huizes.

“In 2012 had ik al contact met de bouwadviseur van Victor om mijn benedenverdieping te renoveren, maar ik heb toen voor een andere verbouwpartner gekozen. Voor het dak en de bovenverdieping moest er snel ingegrepen worden, en de totaalaanpak en ontzorging door Victor betekenden voor mij een grote stressfactor minder.”

“Ik ben supertevreden met het resultaat. Het is helemaal zoals ik in gedachten had, eigenlijk zelfs nog beter. Vooral de polyvalente ruimte is nu echt een mooie en open leefruimte met veel lichtinval en een wijds uitzicht naar buiten.

Het grootste gedeelte van de bovenverdieping werd afgebroken, de slaapkamers en badkamer werden vernieuwd en er kwam een riante polyvalente ruimte met grote raampartijen. En natuurlijk een stevig nieuw dak met dit keer de juiste structurele opbouw.
Over de opvolging en de communicatie tijdens het verloop van de werken is onze bouwheer meer dan tevreden.

“De projectleider maakte regelmatig overzichtelijke werfverslagen en was altijd bereikbaar voor antwoorden op mijn vragen. Hij zocht steeds proactief naar oplossingen en een paar onvermijdelijke, kleine beschadigingen werden meteen hersteld.

Meerwaarde klantenportaalsite


“Mocht ik nog eens renoveren, dan zou ik zeker terug kiezen voor Victor. Zij zijn écht de juiste partner voor een totaalrenovatie. En ze blijven ook flexibel doorheen het verbouwtraject. Zo wenste ik nog een aantal meerwerken te laten uitvoeren in de loop van het traject en dat was geen enkel probleem. Ook de klantenportaalsite was voor mij een handige tool om alle documenten op 1 plaats te raadplegen en te bewaren, zowel tijdens als na de werken.”

ARCHITECT PIETER DE SMEDT

FOTOGRAFIE VALERIE CLARYSSE

Overweeg jij ook een totaalrenovatie? Leg je plannen voor aan Victor. We maken er samen werk van!

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug