MERENDREE - Energiezuinige en fraaie update van ouderlijke woning

Terug naar alle realisaties

MERENDREE - Energiezuinige en fraaie update van ouderlijke woning

  • Energiezuinige aanpak
  • Zonnepanelen, isolatie, radiatoren vernieuwd
  • Grote, open ruimtes
  • Praktische en toekomstgerichte indeling
Renovatie ouderlijk huis

De eigenares kocht de woning van haar moeder vooral omdat het hen meer ruimte zou geven dan hun vorige woning. Toch voelde het huis somber en ongezellig aan door de vele donkere materialen, bakstenen muurtjes en vreemde indeling. Bovendien was een energiezuinigere aanpak broodnodig. Tijd om de woning naar de 21ste eeuw te brengen!

"We hebben nu zonnepanelen. De isolatie is aangepakt. De radiatoren zijn vernieuwd. Door het advies van Victor wisten we bij elke stap hoeveel verschil het voor ons zou maken qua comfort en energie.

Vertrouwen op punt

“De eerste eigenaar had hier zelf geklust, maar hij had het niet zo goed gedaan. Zo hadden we wel ramen met dubbel glas, maar de kaders zaten niet goed in de muren. Daardoor stroomde de koude lucht zo naar binnen. En ook de elektriciteit was niet in orde”, vertelt de eigenares uit Merendree. Voor de elektriciteit schakelde ze familie in, een vakman in domotica. Maar verder liet ze de volledige renovatie over aan Victor. “Ooit hadden we het plan om onze vorige woning te verbouwen. We namen daarvoor al contact op met Victor, maar toen kon de verbouwing helaas niet doorgaan. Ditmaal dachten we dus opnieuw aan jullie. We vroegen een aantal offertes op bij andere partijen, maar we bleven het meeste vertrouwen hebben in Victor. Bij anderen kregen we vaak prijzen in regie, waardoor je moeilijk vooraf het budget kan inschatten. Victor bezorgde ons echter een gedetailleerde offerte en voor elke extra kenden we vooraf de prijs. We wisten dus perfect wat te verwachten.”

Meer openheid en rust

Met stip op één het wensenlijstje stond een open gevoel. De storende tussenmuurtjes werden gesloopt. De keuken werd in een hoek geplaatst. Het niveauverschil in de eetkamer werd rechtgetrokken. Er kwamen inbouwkasten en twee grote ramen naar de tuin toe. “We trokken alles open en kozen voor lichte kleuren. Dat doet de ruimte zo veel groter aanvoelen. Bovendien houden we zo ook rekening met de toekomst. Als we later slecht ter been zijn, kunnen we hier zelfs met een rollator nog vlot bewegen.”

"We vroegen een aantal offertes op bij andere partijen, maar we bleven het meeste vertrouwen hebben in Victor. Bij anderen kregen we vaak prijzen in regie. Victor bezorgde ons een gedetailleerde offerte en voor elke extra kenden we vooraf de prijs. We wisten dus perfect wat te verwachten.”

Energiezuinige aanpak

Net na de oplevering, sloeg corona toe. Een ideale test voor de vernieuwde woning, zo meent de eigenares. “Plots moesten we telewerken en veel meer tijd thuis spenderen dan we gewoon waren. En ja, dat beviel ons wel! Het is hier aangenaam vertoeven.”

De renovatie was een kans om de woning ook qua energiezuinigheid te updaten. “Dat vonden we heel belangrijk”, zegt Greta. “We hebben nu zonnepanelen. De isolatie is aangepakt. De radiatoren zijn vernieuwd. Het advies van Victor kwam hierbij zeker van pas. Bij elke stap wisten we hoeveel verschil het voor ons zou maken qua comfort en energie. Zo konden we zelf beslissen hoe ver we erin wilden gaan. Onze woning is nu écht klaar voor de toekomst. En dat geeft een heel geruststellend gevoel.”

Voor de technieken konden we opnieuw rekenen op de expertise van onze vaste partner Ecopuur.

FOTOGRAFIE VALERIE CLARYSSE

Energiezuinig (ver)bouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2023 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug