GENT - Eeuwenoude stadswoning krijgt tweede leven

Terug naar alle realisaties

GENT - Eeuwenoude stadswoning krijgt tweede leven

  • PAND MET BESCHERMDE GEVEL IN GENT
  • VOLLEDIGE HEROPBOUW STRUCTUUR EN INTERIEUR
  • AANDACHT VOOR HEDENDAAGSE ENERGIENORMEN
Voorgevel renovatie Gent

Starten ‘from scratch’.

Een historisch, afgeleefd pand in hartje Gent renoveren onder strikte voorschriften van Monumentenzorg: geen eenvoudige opdracht. Ons team wist echter op meesterlijke wijze de binnenkant van de stadswoning volledig te strippen en herop te bouwen en tegelijk de authentieke gevel in zijn eer te herstellen. Daarbij werden verschillende muren afgebroken en stabieler heropgebouwd, koterijen vervangen door een binnentuintje, houten schrijnwerk vervangen door aluminium profielen en de gevel geïsoleerd met vezelcementpanelen.

"Ik kocht dit pand voor mijn studerende dochters. Een interessante investering die ook na hun studententijd zijn vruchten zal afwerpen."

Historische woning met moderne invulling.

We zijn er binnen het jaar in geslaagd om een eigentijdse, energiezuinige stadswoning te realiseren mét een ziel, waarbij verleden en heden in perfecte harmonie zijn. Hoewel dit niet de eerste prioriteit was in dit project, hebben we er ook voor gezorgd dat alles conform de norm is. Zo kunnen we een eeuwenoud gebouw met een historisch karakter doen heropleven in een nieuw, hedendaags jasje.

ARCHITECT MIGOM ARCHITECTEN

FOTOGRAFIE MELVINKOBE PHOTOGRAPHY

Verbouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug