GAVERE - Stijlvolle villa in het nieuw

GAVERE - Stijlvolle villa in het nieuw

  • Totaalrenovatie interieur
  • Opfrissing buitengevel
  • Uniek verlichtingsaccent trap
Totaalrenovatie keuken

Toen de eigenaars deze charmante jaren 70-villa bezochten, waren ze meteen overtuigd van het potentieel. Dit zou een warme, aangename en heerlijk rustige thuis worden voor hun gezinnetje. Maar eerst was er een volledige make-over van de binnenzijde nodig …

Grootse plannen

“Voor de totaalrenovatie contacteerden we drie verschillende partijen. Victor sprak ons het meest aan. We wisten perfect wat te verwachten zowel qua werkwijze, prijs als kwaliteit.”

De plannen? De buitengevel opfrissen en zo hetzelfde robuuste en unieke karakter behouden. De garagepoort en dakkapellen zouden vernieuwd en afgewerkt worden met hetzelfde afrormosiahout voor een samenhangend geheel. Ook de ramen waren aan vervanging toe. Maar het grootste werk moest binnen gebeuren. Het volledige gelijkvloers doen baden in natuurlijk licht, dat was het doel van de eigenaars.
 

Knap en licht totaalplaatje

Er werden muren uitgebroken, donkere houten balken weggewerkt of geverfd, gefocust op consistentie in materialen zoals hout, composiet en blauwe steen… Alles om er één fraai geheel van te maken, in natuurlijke tinten met hier en daar een zwart accent.

De eigenaars hielden graag zelf een oogje in het zeil en bezochten geregeld de werf, maar verder rekenden ze op het organisatietalent van werfleider Michel om alle vakmannen aan te sturen en in te plannen.

“We zijn heel tevreden over het totaalresultaat. Hier willen we zeker nog een dertigtal jaar wonen!”

Optimaal ruimtegevoel

De keuken en het achterliggende washok werden één grote ruimte met een kookeiland in het midden. De deuropeningen werden doorgetrokken tot aan het plafond en voorzien van grote glazen deuren met smeedijzeren profielen.

Daarnaast besteedden de eigenaars extra aandacht aan comfort en gebruiksgemak, nu én in de toekomst. Zo kwamen er twee badkamers: eentje als en suite bij de masterbedroom en eentje bij de kinderkamer, handig voor later. Doorheen de hele woning was trouwens de hoogte van de elementen van tel. De bouwheer is immers 1,95 m groot en wilde zeker zijn dat de douche, de lavabo’s, het aanrecht, enzovoorts ook voor hem praktisch bleven.
 

Authenticiteit met moderne toets

Hoewel het resultaat niet té hedendaags mocht zijn om de link met de bouwstijl te behouden, koos het koppel wel voor een opvallend modern detail aan de trap: een uniek verlichtingsaccent in twee lijnen. Goed voor een trendy contrast met de klassieke trap.

Op tien maanden tijd zat het project erop.

ZONDER ARCHITECT

FOTOGRAFIE JO PAUWELS

Meer inspiratie nodig?

 Download ons magazine

Bouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2022 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug