ANTWERPEN - Stevige totaalrenovatie met oog voor harmonie

Terug naar alle realisaties

ANTWERPEN - Stevige totaalrenovatie met oog voor harmonie

  • Behoud karaktervolle elementen
  • Vernieuwing dak, ramen, elektriciteit, isolatie, wanden, etc. 
  • Sobere, natuurlijke materialen
  • Energiezuinig maken van oude woning
  • Integratie domotica
Totaalrenovatie Antwerpen

Toen deze imposante rijwoning op een toplocatie in Antwerpen in het vizier kwam van onze bouwheer, wist hij dat een totaalrenovatie noodzakelijk was. “De woning die dateert uit 1928 was al volledig gestript door de vorige eigenaar. De werken kon je dus wel vergelijken met die voor een nieuwbouwwoning.” Gelukkig vond hij in Victor de juiste verbouwpartner!

"Het feit dat één iemand het volledige project voor me zou overzien en erop zou toezien dat alle onderaannemers correct werk verrichten, beviel me wel. We zaten meteen op dezelfde lijn.”

Snel overtuigd

De eigenaar had vroeger nog samengewerkt met architectuurhistorica Machteld, actief bij het bedrijf  Istoir. Istoir is een zusterbedrijf van Victor en maakt eveneens deel uit van de sterk gewortelde groep Camino. Dus besloot hij haar om advies te vragen. “Ze raadde me aan om Victor te contacteren, omwille van de expertise in totaalrenovaties. Ik bekeek de website, maakte een afspraak en was al snel overtuigd. De aanpak, de stijl, de ontzorging, … Ook het feit dat één iemand het volledige project voor me zou overzien en erop zou toezien dat alle onderaannemers correct werk verrichten, beviel me wel. We zaten meteen op dezelfde lijn.”

Grondige aanpak

Het dak, de wanden, de elektriciteit, de ramen, de isolatie, … Zowat alles is vernieuwd én er werd domotica voorzien. Bepaalde karaktervolle onderdelen bleven op vraag van de eigenaar wel behouden, en terecht. “De trap is dé eyecatcher als centraal element doorheen de woning en dat wilde ik zo houden. Hij werd gereinigd en terug in zijn oude glorie hersteld met de luchtgomtechniek en komt nu prachtig tot zijn recht in de woning, van het gelijkvloers tot en met de hoogste verdieping. Ook de fraaie bogen in ramen en deuren wilde ik vanzelfsprekend bewaren.”

“Less is more. De materialen moeten vooral opvallen door hun kwaliteit.”

Less is more

Om het huis en de verschillende ruimtes voor zich te laten spreken, koos de eigenaar sobere, natuurlijke materialen met hier en daar een donker accent. “Ik hou van het adagium ‘Less is more’. De materialen moeten vooral opvallen door hun kwaliteit. Verder wilde ik inbouwkasten. Dat zorgt voor nog meer visuele rust. Victor werkte hiervoor trouwens met een zeer professionele leverancier, dat mag gezegd.” Ook duurzaamheid speelde een rol in de verbouwing. De bouwheer liet alles goed isoleren om de bijna een eeuw oude woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Zonnepanelen komen er wellicht later bij.

Harmonieus wonen

De jaren ’20-woning combineert nu authentieke elegantie met hedendaags comfort en een opmerkelijk rustgevoel. “De woning trok me aan omwille van de stijl en de locatie, centraal in Antwerpen. En beide zijn mooi verweven nu. De hoge plafonds, de overvloedige lichtinval, het zicht op het park aan de voorzijde en de knusse tuin aan de achterzijde, de connectie met de stad, … Ja, ik woon hier zeer graag in de – toepasselijk genaamde – Harmoniestraat!”

FOTOGRAFIE VALERIE CLARYSSE

Verbouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug