Hoe werkt Victor? Ons stappenplan


verbouwingen gesprek raming

(Ver)bouwen doe je niet elke dag. Om je een idee te geven van het traject dat je doorloopt, hebben we de stappen die we samen gaan doorlopen opgelijst. Dat gaat van het eerste telefoontje met de bouwadviseur tot de oplevering en service achteraf.

1. Aangename kennismaking!

Nadat jij ons gecontacteerd hebt, belt één van onze bouwadviseurs je op voor een verkennend gesprek. We luisteren uitgebreid naar je verwachtingen en wensen. We komen ter plekke om jullie project te bekijken, we nemen foto's,... De volledige info over de renovatie wordt aan onze bouwadviseur meegegeven.

2. Raming van het budget

Binnen de 2 weken maken we een realistische raming van de verbouwkosten op basis van jouw wensen en het beschikbare budget.


verbouwingen gesprek Victor

3. Feedback raming - gedetailleerde offerte

We verzamelen en verwerken jullie feedback op de initiële raming. Op basis daarvan werken we een gedetailleerde basis offerte uit, waarin alle afgesproken elementen van het renovatieproject helder en overzichtelijk staan opgelijst. Zo ontstaat een duidelijke basis voor het verdere verloop van de werken.

4. Intentie-overeenkomst

Wanneer het voorstel inhoudelijk klopt en het renovatiebudget aansluit bij jullie verwachtingen, kan je je engageren via onze intentie-overeenkomst. Hierdoor geef je aan dat je verder wil gaan, op voorwaarde dat het definitieve bedrag maximaal 5 tot 10% afwijkt van de geraamde kost.

5. Offerte meetstaat met vaste prijzen

Op basis van een uitgebreide calculatie leggen we de prijzen definitief vast in een gedetailleerde meetstaat. We werken met vaste prijzen: zo weet je op voorhand precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen tijdens of na de renovatiewerken.

6. Aannemingsovereenkomst

Na akkoord op de offerte en meetstaat volgt de formele aannemingsovereenkomst. Hierin worden alle afspraken concreet vastgelegd: van prijs en planning tot de uit te voeren werken. Vanaf dit moment gaan we officieel van start.

7. Opmaken en indienen omgevingsvergunning (indien nodig)

Als er een bouwaanvraag nodig is - die nu omgevingsvergunning heet - maakt de architect deze op, jij ondertekent.

8. Projectvoorbereiding

We stellen een stabiliteitsingenieur aan, een EPB/EPC-verslaggever en een veiligheidscoördinator en voeren de nodige studies uit. Je maakt intussen kennis met jouw toegewezen projectleider van jouw renovatieproject. Tijdens de volledige duur van de werken is de projectleider je vaste contactpersoon en aanspreekpunt. Heb je een vraag, dan is hij/zij je man of vrouw. Daarnaast hebben wij een volledig op maat gemaakt klantenportaal ontworpen waarbij alle documenten en offertes gecentraliseerd worden.

9. Interieuradvies van een expert

Onze interieuradviseur, Stefanie, bespreekt de keuzes voor alle materialen met jou: de vloer, het sanitair, de lichtschakelaars, verlichting enz. Dan is het aan jou om in onze toonzaal of elders materialen uit te kiezen. We integreren jouw favoriete keuzes in het budget.

Totaalrenovatie aannemer

10. Omgevingsvergunning afficheren

Is je omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning) goedgekeurd door de stad of gemeente? Dan dien je deze op een zichtbare plaats uit te hangen op de plek waar je gaat verbouwen en dat gedurende 30 dagen. Omwonenden kunnen het dossier inkijken bij je stad of gemeente.

11. Startvergadering en plaatsbeschrijving

Op de startvergadering bespreken we het definitieve plan. We bestellen de ruwbouwmaterialen. Kort daarna volgt de plaatsbeschrijving: dat is een vaststelling van de situatie vóór de werken. En dan kunnen de werken effectief van start gaan.

12. De werken

Op de afgesproken dag starten de vakmannen de werken. Als je in je huis blijft wonen tijdens de werken, doen we er alles aan om je zo weinig mogelijk overlast te bezorgen. Een muur die wordt afgebroken waarachter jij en je gezin woont? We maken de opening wind- en waterdicht. Al raden we aan om niet in je huis te blijven wonen tijdens de verbouwing. Je zit met je neus op de werken en dat gedurende een aantal maanden. Belangrijk is uiteraard dat het werk goed vooruitgaat en de bouwploeg de werf ’s avonds netjes achterlaat.

Renovatie bedrijf

13. De oplevering

Als de werken zo goed als rond zijn en de woning perfect bewoonbaar is, spreken we een moment af voor de oplevering. Samen met jou, de klant, de architect, de bouwadviseur en de projectleider maken we een rondgang door de woning. We noteren in een verslag wat er nog allemaal moet gebeuren. Daarin staat ook tegen wanneer deze zaken in orde moeten zijn, bv. binnen de maand.

14. Service na oplevering

We brengen de kleine zaken uit het verslag van de oplevering in orde. Victor is daarnaast 10 jaar aansprakelijk voor mogelijke tekortkomingen. Als klant kan je daarvoor beroep op ons doen. 
Daarnaast hebben wij een volledig op maat gemaakt klantenportaal ontworpen. Op deze manier kan je ook na oplevering terecht bij ons voor al je woongerelateerde vragen. Nu, maar ook later.

Terug naar 'Victor van a tot z'

Contacteer ons

Benieuwd of we in jouw buurt al actief waren?

Bij Victor zijn we niet aan ons proefstuk toe. Of we in jouw buurt al een project hebben gerealiseerd? Vast wel! Ontdek in onderstaande kaart een greep uit onze realisaties. In deze regio zijn we dus regelmatig actief.
Benieuwd of we ook voor jou iets kunnen betekenen...

  • Renovatie
  • Nieuwbouw
Download gratis magazine

Download ons magazine

Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2025 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug