dineren in West-Vlaanderen

dineren in West-VlaanderenBoo Raan

Edward Verheyestraat 17, 8300 Knokke
booraan.be

Boo Raan is het beste Thaise restaurant in de Benelux. Dokkoon Kapueak en haar vrouwelijke brigade bereiden er à la minute een ruim scala gerechten die uit het zuiden en het noordoosten van Thailand komen. De chef leerde van haar grootmoeder hoe je pittigheid beheerst, zoet en zuur perfect in evenwicht brengt en hoe je daarmee het hoofdproduct sublimeert. De wervelwind van fraîcheur, kruidigheid, smeuïgheid en zoveel meer indrukken maakt van Boo Raan een topzaak.

code WVL-boo raan


Bartholomeus

Zeedijk 267, 8301 Heist
restaurantbartholomeus.be

Bart Desmidt doet volledig zijn zin bij Bartholomeus. Zijn chic en luxueus restaurant gaat gepaard met een zesgangenmenu en een exclusieve wijnlijst.  Wagyu, tarbot, langoustine, … De parade van absolute topproducten is indrukwekkend, des te meer omdat ze volledig tot hun recht komen. De bereidingen zijn creatief, intens en geven het hoofdproduct een extra dimensie.  Laat chef Desmidt zijn zin maar doen, het is fenomenaal!

code WVL-bartholomeus


Boury

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare
restaurantboury.be

Tim Boury is een uithangbord van de nieuwe generatie topchefs. Hij heeft oog voor presentatie en bevestigt met een harmonieuze wervelwind van smaken. Creativiteit wordt hier ingezet om klassiek extra punch te geven. Dat doet hij bijvoorbeeld met rauwe bereidingen van vis en vlees, maar evengoed met intense sauzen en fijne textuurwissels. Door gerechten in verschillende borden te serveren creëert hij opwinding.

code WVL-boury


Castor

Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie
cas-tor.be

Castor draait om puurheid. Deze strakke kubus langs de drukke Kortrijkseweg verraadt het niet meteen, maar binnen straalt het contemporaine samenspel van beton, glas en hout gezelligheid uit. Chef Maarten Bouckaert verbaast u van bij de eerste amuses. Het vraagt enorm veel talent om klassieke technieken als een fluweelzachte vichyssoise of smeuïge pommes Anna te combineren met eigentijdse finesses. De sauzen zijn werkelijk verbluffend lekker. Chef Bouckaert is technisch onderlegd en gedetailleerd. Deze jonge chef kookt als een ervaren rot, maar dan met jeugdig enthousiasme. 

code WVL-castor© 2023 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug