dineren in Vlaams-Brabant

dineren in Vlaams-BrabantEssenCiel

Naamsestraat 47, 3000 Leuven
essenciel.be

Niels Brants is een slimme chef. Hij verbaast met ogenschijnlijke eenvoud. Zijn keuken is bewerkt en draait rond een beperkt aantal ingrediënten. Hij weet dat je met de smeuïgheid van een zalfje, de kracht van een bouillon en de knapperigheid van een millefeuille een bordje vol plezier creëert. De diepgang van elke bereiding en de originele touch van chef Brants zorgen voor veel voldoening. Hij heeft ook een bijzonder oog voor groenten, die zijn gerechten kruiding en pep geven.

code VLB-essenciel


Brasserie Julie

Dorpsplein 3, 1700 Sint-Martens-Bodegem
.brasseriejulie.be

Thomas Locus is een chef die durft. Chef Locus werkt enkel à la carte. Enkele topingrediënten en creatieve garnituren volstaan voor een geweldige smaakervaring. Dit is een productkeuken pur sang. Een fijne interpretatie van vertrouwde smaken. Met details geeft chef Locus bekende gerechten als vitello tonnato en steak tartaar een extra dimensie. Probeer zeker de sharinghapjes uit om zijn wereldse inspiraties te ontdekken. Deze brasserie 2.0. heeft meer in huis dan u denkt!

code VLB-brasserie julie


EED

Vaartstraat 14, 3000 Leuven
eedleuven.be

Bij EED regeert de kracht van minimalisme. Philippe Heylen slankt zijn gerechten af tot enkel de belangrijkste ingrediënten overblijven. Hier ligt geen onnodige opvulling op het bord. De kwaliteit van het product spreekt voor zich. De groentegarnituren zijn even belangrijk als het hoofdproduct. Chef Heylen is to the point en origineel. Hij weet te intrigeren met herkenbare smaken.  De kurken muur en de donkere kleuren zorgen voor intimiteit. Achteraan is er een gezellig omsloten terras. Het jeugdig enthousiasme van EED is aanstekelijk!

code VLB-eed


Melchior

Veemarkt 47, 3300 Tienen
melchi-or.be

Op deze prachtlocatie toont Gilles Melchior hoe ook hij hip en klassiek tot één weet te versmelten. De sauzen, vinaigrettes en jus van chef Melchior zijn gewoonweg delicieus. Deze intense lekkernijen tillen zijn gerechten helemaal op. Zoals een bearnaise van kreeft, subtiel friszuur en kruidig, bij een tarbot die perfect op de graat is gegaard. Overheerlijk! De chef beheerst zijn creativiteit, is genereus en verruimt zijn smakenpalet met Aziatische producten als sudashi en hoisin. Dankzij de leuke vondsten op de wijnkaart wordt deze harmonie nog opmerkelijker. Melchior is cool en smaakvol, in alle betekenissen van het woord.

code VLB-melchior© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug