dineren in Oost-Vlaanderen

dineren in Oost-VlaanderenVrijmoed

Vlaanderenstraat 22, 9000 Gent
vrijmoed.be

Chef Vrijmoed werkt graag met groenten om zijn creativiteit te uiten en heeft zelfs een volledig groentemenu. Hij gebruikt zowel traditionele fermentatietechnieken als exotische inspiraties. Smaken zijn hier soms complex, maar steeds harmonieus. Een elegant gerecht rond stiltonkaas? Groenten verwerken in desserts? Chef Vrijmoed komt graag origineel uit de hoek. Hij legt zijn ziel op het bord en neemt u mee op een delicieus avontuur.

code OVL-Vrijmoed


Souvenir

Brabantdam 134, 9000 Gent
souvenir.gent

Vilhjalmur Sigurdarson heeft een persoonlijke relatie met de natuur. Zijn keuken leeft op het ritme van de velden. Rijk in de zomer, aards in de winter. Duurzaamheid komt op één. De boeren waar de chef mee werkt, zijn vrienden geworden. Hij zet hun verse oogst in de verf. Groenten zijn hier de hoofdingrediënten, met af en toe aandacht voor vis en vlees (vooral à la carte).  De creativiteit van chef Sigurdarson lijkt eindeloos. Op het bord komen maar enkele ingrediënten, maar achter hun diepgang schuilt heel wat techniek en originaliteit. Fermenteren, roken, marineren, branden, … 

code OVL-Souvenir


Libertine

Oudenaardsesteenweg 32, 9420 Erpe
restaurantlibertine.be

De Franse keuken kent weinig geheimen voor deze chef. Een subtiel pittige jus bij sappige, kraakverse langoustines toont bijvoorbeeld aan dat hij intensiteit weet te geven aan zijn bereidingen. Met het idee om citroengras toe te voegen laat hij zijn open mind zien. Moderne en internationale invloeden zet hij slim in om zijn smakenpalet te verruimen en diepgang te creëren. Chef Tondeurs maakt geen compromissen, en dat loont. Dominique Tondeurs houdt van de vrijheid om à la carte te werken en bewijst elke dag opnieuw dat hij een vakman is.

code OVL-Libertine


Benoit en Bernard Dewitte

Beertegemstraat 52, 9750 Ouwegem
benoitdewitte.be

Puur is een omschrijving die ook de gerechten van chef Benoit typeert. Zijn fijne versie van de moderne keuken is delicieus. Hij gaat speels om met smaken en texturen. Met structuren van groenten, de pittigheid van exotische kruiden, een krachtige jus en een magnifiek stukje vlees creëert hij geweldige smaakbommetjes. Elk ingrediënt is zeer minutieus bereid. De wisselwerking van delicate smaken is intrigerend. Alles vult elkaar perfect aan, net als Benoit en Bernard Dewitte.

code OVL-bbdewitte


© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug