LIEVEGEM - Lichte tuinkamer met cachet

Terug naar alle realisaties

LIEVEGEM - Lichte tuinkamer met cachet

  • SLANKE, ALUMINIUM RAAMPROFIELEN
  • NATUURLIJKE OVERGANG VAN BINNEN NAAR BUITEN
  • KERAMISCH PARKET VOOR NATURELLE LOOK
  • ENERGIEZUINIG

Op een sombere dag, bleef de veranda in het huis van Dirk en Leen een donkere plek. Meer licht, meer lucht in hedendaagse fermettestijl, dat was het doel.

Slanke, aluminium raamprofielen

De vroegere veranda is vervangen en uitgebreid tot een lichtrijke tuinkamer van ca. 25 m². “We wilden smalle profielen om het glasoppervlak zo groot mogelijk te houden. Aluminium leek ons het meest geschikt. Daarnaast wilden we een knipoog naar de fermettestijl toevoegen. De kleine
ruiten bovenaan doen denken aan die traditionele ramen, maar dan op een hedendaagse manier.”

Binnen of buiten?

Opvallend bij dit project is de natuurlijke overgang van de binnenruimte naar de tuinkamer en verder naar het terras. De vloer van de uitbouw en de aanpalende eetkamer zijn beide in keramisch parket voor een lichte en naturelle look.

Ondanks de vele glaspartijen, is de tuinkamer opvallend energiezuiniger dan de vroegere veranda. Het is er het jaar rond heerlijk zitten.

LEEN EN DIRK

Energiezuinig genieten

“Ondanks de vele glaspartijen, is de tuinkamer opvallend energiezuiniger dan de vroegere veranda. Daar zit de nieuwe isolatie aan het plafond gegarandeerd voor iets tussen. Het is er nu het jaar rond heerlijk zitten.”

Deadline behaald

Na tal van pogingen doorheen de jaren om de veranda lichter te maken, besloten Dirk en Leen op aanraden van hun schoondochter contact op te nemen met Victor. “We wilden het klaar hebben vóór het huwelijksfeest van onze dochter enkele maanden later. Maar dankzij de strakke planning van Victor was het – op de gascassette na – op tijd in orde.”

ARCHITECT BART MERCKX
FOTOGRAFIE BEELDCOLLECTIEF

Ook samenwerken?

Contacteer ons

 
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug