WOLVERTEM - Renovatie van villa uit de jaren 70

Terug naar alle realisaties

WOLVERTEM - Renovatie van villa uit de jaren 70

  • MODERNE LICHTRIJKE KEUKEN
  • BADKAMER VERNIEUWD
  • NIEUWE RAMEN, DEUREN EN AUTOMATISCHE POORT
  • GEVELRENOVATIE MET CREPI

Deze villa in Wolvertem was aan een grondige opknapbeurt toe. De laatste 20 jaar gebeurde er namelijk geen enkele investering in het pand, waardoor er vooral qua energiezuinigheid veel werkpunten waren. Eigenaars An en Nicolas schakelden Victor in voor een totaalrenovatie.

De offerte die Victor ons voorstelde heeft ons direct overtuigd.

AN EN NICOLAS

Nieuw jasje

De structuur en constructie van het gebouw waren nog in orde en zelfs redelijk modern, maar alle andere aspecten van het pand hadden een update nodig. Oplossing: de elektriciteit en ventilatie aanpakken, de woning volledig strippen en van een nieuwe bouwschil voorzien. De villa is nu als het ware ingepakt met isolatieplaten met daarop witte crepi voor een hedendaagse, strakke look. Bovendien zijn de ramen vervangen en zijn de vloer en het dak extra geïsoleerd.

Contemporaine openheid

Even rustgevend als de witte gevel, is de inrichting. Clean en kalm zijn hier de sleutelwoorden. De brede, pivoterende voordeur biedt toegang tot een lichte inkomhal. Het vloermatkader is netjes ingewerkt in de tegels van natuursteen. De grijze tinten in de plinten, dorpel en vloer leggen op een moderne manier de link met de historiek van de woning.

Heldere afspraken

Aan de hand van het budget bepaalden Victor, de interieurarchitect en de bouwheer de prioriteiten. Ze besloten om de kruipkelder aan de buitenkant niet te isoleren, omdat dit geen woonruimte betreft. De focus lag immers op de meest ingrijpende energetische veranderingen omdat deze op lange termijn de woonkost aanzienlijk verlagen.

“De offerte die Victor ons voorstelde heeft ons direct overtuigd. Van de andere aannemers die we contacteerden, kregen we weinig of zelfs helemaal geen details, soms alleen een prijs. De prijsopgave van Victor was zeer gedetailleerd en overtuigend onderbouwd.

ARCHITECT COTTREEL-DEBRABANDER

FOTOGRAFIE ARTIFIX

Ook samenwerken?

Contacteer ons

 
© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug