Interview

Een verrassend licht op verlichting.

“De ruimte en de wensen van de klant.”

Vanessa van lichtspecialist Watt and More is formeel. Ook in een renovatieproject zijn dat de twee factoren die de keuze van de verlichting bepalen.

<CR:core_head_title />

Functioneel of decoratief.

Verlichting kiezen is meer dan een aan/uit-verhaal. In de keuken moet het werkblad goed verlicht zijn. In de woonkamer overheerst sfeer. In de badkamer is spiegelverlichting een must. Vloerverlichting in de gang? Zeker te overwegen als je ’s nachts vlot naar het toilet wil. “De plaats zal inderdaad in grote mate het type verlichting bepalen,” beaamt Vanessa. “Maar dan nog is de keuze tussen functionele of decoratieve verlichting altijd heel persoonlijk. Luisteren naar wat de klant wil en een goed zicht krijgen op de aard van de verbouwing, de stijl, het budget, … Daar begint het voor ons mee. En liefst zo vlug mogelijk. Want als alle elektriciteitswerken achter de rug zijn en de lichtpunten bepaald zijn, is er veel minder bewegingsruimte.”

Verhelderend gesprek.

“Een verbouwing legt sowieso technische en ruimtelijke beperkingen op,” gaat Vanessa verder. “Maar als we nog vóór de start samen met de klant en Victor een lichtplan kunnen opstellen, is er toch verrassend veel mogelijk. Een klassiek voorbeeld is het licht in de living. Vroeger had je daar één centraal lichtpunt, voor een luster. Dat kan in een renovatie behouden blijven, maar indien de bewoners fervente lezers zijn, bieden plafondspots of een vloerlamp misschien meer comfort. Als we dat op voorhand weten, houden we daar rekening mee en voorzien we extra lichtpunten. Op tijd langskomen voor een gesprek raden we dus iedereen aan.” Of je dan al je plannen moet meebrengen? “Hoe meer informatie we hebben, hoe beter en hoe gerichter het lichtadvies zal zijn. Het laat ons ook toe om een 3D-schets te maken. Dan heeft de klant meteen een helder zicht op het resultaat.”


Leds & trends.

Het bepalen van de verlichting vertrekt dus nooit vanuit de armatuur. “Pas als we weten wat de klant wil, kunnen we het juiste lichtadvies geven,” gaat Vanessa verder. “En met ruim 300 merken in ons gamma is er keuze genoeg. Elke stijl kan, van klassiek tot modern, van strak tot landelijk. Led? Ja, tegenwoordig is het bijna allemaal led. En nee, led staat staat niet gelijk aan koud licht. Het bestaat in alle mogelijke kleurtemperaturen en voor elk budget. Kom gerust eens langs in onze toonzaal, dan zie je het meteen,” lacht Vanessa.


Waarom victor?

  • Zorgeloos (ver)bouwen met een doordachte planning en heldere prijsafspraken.
  • Onze aanpak wordt getekend door een persoonlijke touch.
  • Elk project begint met een gesprek waarin onze bouwadviseurs luisteren naar je wensen en advies geven op maat.
  • Ons uiteindelijke doel is een ontwerp realiseren waarin jouw visie centraal staat en je maximaal comfort ervaart.

Lees verder

Intern projectleider Lien aan het woord
Interview

Intern projectleider Lien aan het woord

Zes jaar geleden startte Lien bij Victor als intern projectleider. Zo ondersteunt ze alle projectleiders in hun dagelijkse job en staat ze in voor de planning en administratie voor klanten en leveranciers.

Nu lezen
Focus op duurzame energiebronnen
Actueel Interview

Focus op duurzame energiebronnen

Lowie Duyvejonck is energieadviseur bij Ecopuur, specialist in water- en energietechnieken. Bij vragen over duurzame energiebronnen is hij voor Victor hét aanspreekpunt.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group