Actueel

Haal voordeel uit deze 5 nieuwe verbouwpremies in 2021

Naast de nieuwe verplichtingen voor je verbouwing in 2021  breidde de Vlaamse regering haar aanbod premies verder uit.

Ook dit jaar kan je profiteren van subsidies wanneer je (energetisch) gaat renoveren

 

<CR:core_head_title />

EPC-labelpremie voor grondige energetische renovatie

Erf of koop je een huis of appartement met ondermaatse energienormen? Wanneer je binnen de 5 jaar een grondige energetische renovatie uitvoert, kan je vanaf dit jaar aanspraak maken op de nieuwe EPC-labelpremie van de Vlaamse regering. Je hebt een EPC nodig van vóór de werken, niet ouder dan 2019, en een nieuw – beter – EPC na de renovatie max. 5 jaar later. Het bedrag van de premie hangt af van het behaalde EPC-label na de renovatie. Het ligt tussen de 2.500 en de 5.000 euro.

Premie glas- en muurisolatie verdubbeld

Je ramen vervangen is een makkelijke ingreep met een grote impact op de isolatie van je woning. Daarom heeft de Vlaamse Regering de premies voor hoogrendementsbeglazing verdubbeld van 8 naar 16 euro per m², indien de Ug-waarde van het glas gelijk aan of kleiner is dan 1. Hetzelfde geldt voor buitenmuurisolatie. Daarvoor verdubbelde de premie van 15 naar 30 euro per m². De R-waarde van het isolatiemateriaal dient minstens 3,0 m²K/W te zijn. Voor beide premies geldt dat de werken uitgevoerd moeten zijn door een aannemer. De aanvraag van deze premie verloopt het snelst online via Fluvius.be.


Premie voor asbestverwijdering

Ben je je dak of gevel aan het isoleren en kom je hierbij asbesthoudend materiaal tegen? Dan blijf je daar beter van af. Als de platen breken en de vezels vrijkomen, kunnen gevaarlijke minuscule deeltjes in je longen terechtkomen. Laat het daarom verwijderen door een professionele aannemer. Je hebt dan zelfs recht op een premie van 8 euro per m².

Premie voor warmtepomp(boiler): extra voorwaarden

Voor het installeren van een warmtepomp(boiler) kon je sinds 2019 al genieten van een premie. Nieuw in 2021 zijn de extra voorwaarden. De installatie moet nieuw zijn en aan thermische opslag kunnen doen. Dit betekent dat de installatie bij extern signaal de warmwatertemperatuur moet kunnen verhogen. De premie hangt af van het type warmtepomp dat je laat installeren door een erkend aannemer, met eindfactuur in 2021. Voor een geothermische A++ warmtepomp krijg je de hoogste premie. Je kan de premie 1x per 10 jaar aanvragen.


Premie thuisbatterij tot eind 2021

Met een thuisbatterij kunnen eigenaars van een windmolen of zonnepanelen hun overtollige stroom opslaan en gebruiken wanneer ze deze nodig hebben. Het batterijsysteem wordt geplaatst door een professionele elektricien en moet minstens 10 jaar aangesloten blijven op het Vlaamse elektriciteitsdistributienet. Je hebt hiervoor ook een digitale meter nodig. De premie voor particulieren die een thuisbatterij laten plaatsen, wordt verlengd tot eind 2021. Het bedrag van de premie is max. 3.200 euro en bedraagt max. 35% van de investeringskost.

 

Wil je weten voor welke premies je in aanmerking komt? Je victor renovatie-adviseur is op de hoogte van de laatste regelgeving.

Neem gerust contact op!

Lees verder

Wat verandert er in de bouwsector in 2023?
Actueel Trends

Wat verandert er in de bouwsector in 2023?

Je hebt het de voorbije maanden vast al gehoord: de bouwsector staat voor heel wat uitdagingen. En dat is dit jaar niet anders. Met Victor staan we klaar om die uitdagingen aan te pakken. We blijven prijsvastheid garanderen en we kunnen natuurlijk rekenen op de (ook financiële) steun van de Camino groep, waardoor we een solide (ver)bouwpartner blijven. In dit artikel overlopen we de belangrijkste nieuwe regels.

Nu lezen
5 misverstanden over energetische renovaties
Actueel

5 misverstanden over energetische renovaties

Energetisch renoveren biedt allerlei voordelen, zoals een lager energieverbruik en hoger wooncomfort. Helaas ziet, soms onterecht, niet iedereen de meerwaarde.

Nu lezen
Download gratis nieuw magazine

Download ons nieuw magazine van 2023

Ontdek hier het nieuwe Victor-magazine en laat je inspireren:

  • We maken je wegwijs in het proces van duurzaam (ver)bouwen.
  • Je bent te gast in 3 prachtige realisaties en leest de unieke klantenverhalen achter deze projecten.
  • Maak kennis met enkele collega’s die een verhelderende blik werpen op onze werkwijze en op onze aanpak van renovatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Ga op zoek naar design van eigen bodem en ontdek 4 Belgische design hotspots.
  • Laat je inspireren door onze liefde voor stijlvolle en duurzame materialen en kom meer te weten over wijn en porselein van Belgische bodem.

Download gratis nieuw magazine

© 2023 Victor is een merk van de Camino Group