Ingrijpende energetische renovatie

Ben je van plan om je huis te renoveren? Dat is het ideale moment om ook aandacht te besteden aan het energetische luik en je huis energiezuinig te maken.
Geen enkele Vlaamse woning ontsnapt immers aan het klimaatbeleid van de komende jaren.


Renovatieplicht

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieplicht van toepassing. Die houdt in dat nieuwe eigenaars van zogenaamd energieverslindende woningen (EPC-label F of E) binnen de vijf jaar hun woning verplicht duurzamer moeten maken tot minstens EPC-label D. 

Grondige verbouwingen zijn dus de uitgelezen kans om je woning klaar te stomen voor de toekomst. Bij Victor staan we jou van begin tot einde bij om je huis efficiënt en energiezuinig te renoveren.


Energiezuinige renovatie

Energiezuinige totaalrenovatie

Bij een structurele renovatie is het logisch om meteen ook energetisch te renoveren. Ligt de vloer toch al open door de verbouwingen? Overweeg dan om ook om vloerverwarming te laten plaatsen. Of combineer de plaatsing van nieuwe ramen handig met het isoleren van de buitenschil van je woning. En krijgt je huis een nieuw dak? Dan is dat het ideale moment om ook zonnepanelen te installeren.

Door in te zetten op een energetische renovatie maak je je woning future proof en vermijd je onnodige kopzorgen en extra werken achteraf. Op die manier kun je met alle comfort echt genieten van een duurzame woning. En je bespaart op je energiefactuur!

Meer informatie ontvangen over energiezuinig renoveren of bouwen?
Contacteer ons vrijblijvend. 

 


Energetisch renoveren met één aanspreekpunt

Door te kiezen voor een bouwexpert in totaalrenovaties draag je al je verbouwzorgen over aan 1 enkele partner. Zodra de plannen op tafel liggen, volledig in lijn met jouw wensen, regelt Victor de rest van A tot Z. Ook het energetische gedeelte van de verbouwingen kun je met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Samen met onze partner Ecopuur hebben we immers alle expertise in huis om ook het energetische luik van jouw renovatieproject aan te pakken. Zo  zijn alle werken mooi op elkaar afgestemd en kun jij zorgeloos genieten van een woning op maat, klaar voor de toekomst. Wil je je woning energiezuinig maken? We bekijken samen met jou de mogelijkheden. Neem hier vrijblijvend contact op met ons

 

Begin bij de bouwschil

Bij een energetische renovatie pakken we eerst de schil van je woning aan. Oude huizen zijn immers  slecht (of niet) geïsoleerd, hier is dus de meeste ruimte voor  verbetering. Bij verouderde isolatietechnieken gaat een groot deel van de warmte verloren. Hoe staat het bijvoorbeeld met de muren, het dak, de vloeren en de ramen? Het verduurzamen van de bouwschil is daarom de eerste en essentiële stap om energiezuinig en efficiënt te verbouwen.  

 

 


Vergeet de ventilatie niet

Oudere huizen zijn vaak koud en vochtig, met een verhoogde kans op schimmels. Dat komt onder andere omdat er vroeger weinig aandacht werd besteed aan ventilatie. Een doeltreffende ventilatie is cruciaal in een goed geïsoleerd huis. Zo zorg je voor een gezond binnenklimaat met een constante aanvoer van verse lucht.


Ga voor duurzame verwarming

Een andere belangrijke factor bij een energetische renovatie is verwarming. Verwarm je op gas in combinatie met oude gietijzeren radiatoren? Dan is vloerverwarming bijvoorbeeld een efficiëntere optie. Zo’n lagetemperatuurverwarming is perfect geschikt in combinatie met een warmtepomp én een stuk energiezuiniger. De huidige Vlaamse EPB-eisen voor een ingrijpende energetische renovatie schrijven ook voor dat je moet investeren in hernieuwbare energie. Dat kan via zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp of een warmtepompboiler. Deze technieken zijn uiteraard een belangrijke investering, maar ze betalen zichzelf op termijn terug door de energiebesparing én verhogen de waarde van je woning aanzienlijk.

Ontdek onze realisaties


Vertrouw op duurzame partners

Bij Victor staat kwaliteit voorop. Daarom kiezen we voor een partnerschap met Ecopuur. Ecopuur is net als Victor onderdeel van Camino en is een specialist in energietechnieken en hernieuwbare energie. Samen bundelen we onze expertise en vormen we de perfecte tandem voor de energetische renovatie van jouw woning.

Een energierenovatie? We begeleiden je van A tot Z

Je kunt de energieprestatie van je huis aanzienlijk verbeteren door te kiezen voor een duurzame renovatie. Daar zijn natuurlijk heel wat ingrepen voor nodig. Victor gaat samen met jou op zoek naar de juiste balans tussen voldoende isoleren, het toepassen van energiezuinige technieken, comfort en esthetiek. Wij begeleiden jou doorheen het hele proces en helpen je ook bij de aanvraag van premies voor investeringen in energie-efficiëntie. Geen zorgen dus, Victor staat je bij met kennis van zaken.

Energiezuinig verbouwen in alle vertrouwen en helemaal volgens jouw wensen?

Contacteer ons vrijblijvend

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug