GENT - Een meer dan geslaagde combinatie van oud en nieuw

Terug naar alle realisaties

GENT - Een meer dan geslaagde combinatie van oud en nieuw

  • KARAKTER, UITSTRALING ÉN HEDENDAAGSE LEEFNORMEN HAND IN HAND
  • EEN NIEUWE CEMENTTEGELVLOER MET ZWART-WIT DAMBORDPATROON
  • OPEN RUIMTE, GLAZEN BINNENDEUREN MET ELEGANTE DUNNE STALEN PROFIELEN

Een huis met een ziel.

"De gevel, de tegels, de plankenvloeren en de ruime stadstuin trokken me aan", zegt Siska. Ik hou van woningen met karakter en uitstraling. Het is ideaal als die bewaard worden en het huis toch kan beantwoorden aan hedendaagse leefnormen. Het huis bestond uit veel kleine aaneensluitende ruimtes en ik wou één ruimte met kook- en eetgedeelte en een groot raam aan de tuin.

Victor maakte het mogelijk om de authentieke gevel in zijn volle glorie te herstellen. De arduinen plinten werden vervangen en het gemetste gedeelte opgekuist. De inspringende verticale kolommen werden opnieuw gecementeerd en wit geschilderd.”

Gelukkig overtuigde Victor me om de authentieke gevel in zijn volle glorie te herstellen.

SISKA

Ook de vorm van de typische gebogen ramen werd behouden. Het hout werd – zonder aan de originele stijl te raken – vervangen door prachtige aluminiumexemplaren. Onderhoudsvriendelijk en slijtvast, met isolerend glas.

Zwart en wit zetten door heel het huis de toon.

In de inkom kwam een nieuwe cementtegelvloer als vervanging van de oude. Het zwart-witte dambordpatroon geeft een prachtig contrast met het halfmassief parket. Een uitbouw biedt plaats aan de ruime nieuwe keuken, een aangenaam en toegankelijk eiland. Met een schuifraam tot op de grond in plaats van het kleine venstertje boven het vroegere werkblad.

De schouw en de massief eiken trap moesten absoluut behouden blijven. De trap werd geluchtgomd en kreeg zijn eigen patine terug. Het bestaande gietijzeren afdakje boven de voordeur werd gedemonteerd, afgeschuurd en gelakt om dan zijn vertrouwde plek weer in te nemen.

Ik ben heel tevreden met de open ruimte, de glazen binnendeuren met hun elegante dunne stalen profielen, het parket, de restauratie van de gevel en de praktische keuken. En, laatst maar niet in het minst, het comfort van nu overal vloerverwarming te hebben in plaats van de klassieke fonten radiatoren.

ARCHITECT BAANARCHITECTEN

FOTOGRAFIE VANGOO PHOTOGRAPHY

Ook samenwerken?

Contacteer ons

 
© 2023 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug