Tips & tricks voor een slimme keukenrenovatie

Keukenrenovatie met Victor

 • Keuken renoveren met één totaalaannemer.
 • Slim renoveren: in combinatie met aangrenzende ruimtes of technieken.
 • Van advies en inspiratie tot kwalitatieve uitvoering.

De keuken is vaak hét kloppende hart van je huis. Een plek die gezelligheid en thuisgevoel ademt. Waar je vele fijne uren spendeert. Ga je je woning renoveren? Dan pak je deze ruimte dus best slim aan. Deze tips & tricks zetten je alvast op weg.

Keukeninspiratie

Bladeren door magazines of op Pinterest rondsnuffelen, dat is alvast een eerste stap. Maar bekijk ook eens je huidige of vroegere keukens. Noteer wat voor jou de min- en pluspunten waren. Welke kasten waren qua grootte en hoogte handig voor jou? Welke zones gebruikte je het meest? Dergelijke info helpt jou én onze bouwadviseur om de meest geschikte keukenindeling en verlichting te bepalen tijdens je totaalrenovatie.


Creëer rust met een consistente stijl

Landelijk en rustiek? Scandinavisch getint? Glanzend glamoureus? Zuiders en met warme kleuren? Wat je favoriete stijl ook is, trek gerust de lijn van je totaalrenovatie door naar je keuken. Want samenhang in je interieur creëert een rustgevoel. Geef bij een totaalrenovatie élke ruimte in huis jouw persoonlijke touch. In deze oude dokterspraktijk bijvoorbeeld werd de keuken geïntegreerd in de totaalrenovatie, in dezelfde strakke, maar warme stijl.


Praktische keuken inrichten

Hoe mooi een keuken ook is, je wil je er ook comfortabel in bewegen. Anders stoor je je meermaals per dag aan allerlei onhandigheden tijdens het koken. Sta bijvoorbeeld stil bij:

 • De hoogte van het werkblad en de dampkap
  Test op voorhand welke hoogte voor jou natuurlijk voelt. Zo vermijd je dat je jezelf moet bukken tijdens het koken.
 • De grootte van je werkblad
  In feite gebruik je werkblad het meest in je keuken. Voorzie voldoende vrije ruimte, ook vlak naast je vuren. Je wil er een snijplank kwijt, kommen en kruiden even kunnen neerzetten, enzoverder.
 • Links- of rechtshandig
  Of je links- of rechtshandig bent, maakt ook wat uit voor je keukenindeling. Het speelt onder meer een rol voor de positie van de spoelzone, de koelkast, het kookgedeelte en de ovens.
 • Je dagelijkse handelingen
  Hoe gerieflijk een keuken op dagelijkse basis voelt? Dat hangt dikwijls af van kleine dingen. Zo is het handig als de vaatwasmachine kort bij de spoelbak staat. Maar ook als de besteklade zich niet pal onder de kookplaten bevindt. Dan stoor je de chef van dienst niet als je de tafel dekt.

Ken je gewoontes

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, zegt men. Pas die logica ook toe bij je keukenrenovatie. Ontbijt je graag in de keuken? Vries je veel in? Puilt je koelkast vlug uit? Is bakken je hobby of de microgolfoven je favoriet? Heb je veel keukenapparatuur om uit te stallen? Dit is je kans om een keuken 100 % op jouw maat te realiseren.

Plannen om je woning te verbouwen? Victor neemt met plezier ook je keuken onder handen bij een totaalrenovatie.

contacteer ons


Download gratis magazine

Download ons magazine

Ontdek hier ons Victor-magazine en laat je inspireren.
Verken boeiende onderwerpen zoals duurzaam (ver)bouwen, Belgische design hotspots, en fascinerende verhalen achter enkele gerealiseerde projecten.

Download gratis magazine

© 2024 Victor is een merk van de Camino Group
built by thinline.be  |   design plug