Terug naar overzicht

Van zolang wij hier wonen, droomde ik van een open keuken

  • Het interieur oogt frisser, groter, moderner
  • Een echt loftgevoel 
  • Gevelpleister in gebroken wit combineert mooi met gevelsteen

Sonja en Roger wonen al sinds 1980 in een halfopen bebouwing in Meise. Een mooie woning met alles erop en eraan. En toch ontbrak er iets. “Ik droom al enkele jaren van een open keuken met een eiland”, geeft Sonja toe. “Het is Victor die onze droom in vervulling bracht.”

Loftgevoel

Al snel bleek die ene wens de aanleiding te zijn om de volledige benedenverdieping aan te pakken. “Vroeger hadden we een aparte keuken, living en veranda. Dat is nu één grote ruimte geworden. Het geeft me een echt loftgevoel.” Een grote renovatie betekent ook heel wat grote en kleine knopen doorhakken. “Er moeten verschillende beslissingen vallen: de indeling, materialen, kleuren… Gelukkig konden we rekenen op het advies van een uitstekende projectleider van Victor.”

Tips van de projectleider

Sonja geeft twee concrete voorbeeldjes. “Omdat ik een wit-zwart kleurenpalet voor ogen had, stelde de projectleider voor om schilderplinten te nemen. Deze plinten werden in dezelfde kleur als de muur geschilderd. En inderdaad, veel mooier!”

Ook voor de kleur van de crepi aan de achterzijde gaf hij een tip. “Gevelpleister komt voor in honderd-en-een kleuren. We wisten niet goed wat te kiezen. Volgens onze projectleider was een gebroken wit de beste keuze, zeker in combinatie met onze gevelsteen. En effectief, die keuze hebben we ons nog geen moment beklaagd.”

Dag en nacht verschil

Roger heeft tijdens de verbouwingen foto’s gemaakt. “Dat is maar goed ook, want anders zou je nooit geloven dat het om dezelfde woning ging. Het interieur oogt frisser, groter, moderner. Precies wat we voor ogen hadden.” Ook bezoekers trekken grote ogen. “Kennissen en vrienden vinden het prachtig. Wij hebben Victor aan iedereen aanbevolen.”

 

Architect: Pieter De Smedt
Fotograaf: Vangoo Photography

 

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend
Van zolang wij hier wonen, droomde ik van een open keuken
Van zolang wij hier wonen, droomde ik van een open keuken