Terug naar overzicht

Van zielloze zolder naar leuke loft

  • Vaste trap naar nieuwe woonlaag
  • Muren zijn er bijna niet, zo ontstaat een echt loftgevoel
  • Groot raam in achtergevel zorgt voor een mooi zicht op de tuin

“Vroeger noemden we dat onze zolder, nu onze loft.” Met één zin maakt Noël de essentie van deze verbouwing duidelijk. Enkele doordachte aanpassingen creëerden 100 m² bewoonbare oppervlakte extra.

Eén grote ruimte

Tot voor kort was de zolder enkel toegankelijk via een luik. Nu is er een vaste trap naar deze nieuwe woonlaag. We ontdekken er een sanitair gedeelte met een douche en lavabo, een bureel, een groot tweepersoonsbed en veel inbouwkasten. Alles vormt één grote ruimte. Muren zijn er bijna niet. Zo ontstaat er een echt loftgevoel.

Mooi uitgewerkt dakgebinte

“Het dakgebinte is een heel groot succes”, zegt Noël. “Ik ben zelf geen kenner, maar mensen die er wel ervaring mee hebben zeggen dat het heel mooi uitgewerkt is. Een niet te onderschatten uitdaging. Het gebinte is dé blikvanger van de zolder.”

XL-raam

Nog een eyecatcher is het grote raam van 3,5 op 1,5 meter in de achtergevel. Dat kwam er op aanraden van Victor. “Nu hebben we een mooi zicht op de tuin. En door het natuurlijke licht oogt alles ruimer.”

De kleine dingen

Tevredenheid zit vaak in kleine dingen. “De elektricien verdient een pluim. Die gaf goede ideeën over de positie van lichtpunten en schakelaars. Alles is ergonomisch geplaatst. Ook de tv aan de muur, die via een beugel kan draaien en kantelen, heeft hij goed aangepakt.”

 

Fotografie: AC-Fotografie

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend

We houden maximaal rekening met de wensen van de klant.

MARIE DE COENE, ARCHITECT
Van zielloze zolder naar leuke loft
Van zielloze zolder naar leuke loft