Terug naar overzicht

Van veranda tot volwaardige aanbouw

  • Oude veranda omgetoverd tot volwaardige aanbouw
  • Badkamer volledig gestript en gerenoveerd

Overtuigende kijkwoning

“20 jaar geleden kozen we ervoor om een veranda te integreren in de leefruimte. Dat gaf ons veel meer lichtinval, maar de temperatuur ging ook telkens de hoogte in,” vertelt An.

Een verbouwing drong zich op en via de website nam de familie Remmerie contact op met Victor. “Echt overtuigd waren we pas toen we een kijkje gingen nemen in hun kijkwoning.”

“In de kijkwoning zagen we de fijne afwerking van de vloer, tegels en schouw. We waren ook onder de indruk van de harmonische kleurcombinaties. Dat wilden we ook!”

Parketvloer met grootste zorg beschermd

Een bevriende architect tekende het plan voor de familie Remmerie. Tien jaar geleden maakten ze er al een grote open ruimte met parket van. Dat parket wilden ze behouden en al de rest werd herzien.

Tijdens de verbouwingen moest het parket dus beschermd worden. “Dat heeft Victor met de grootste zorg gedaan. Eerst een laag schilderskarton, dan plastiekfolie erover en tot slot werd de vloer volledig bedekt met OSB-platen.” Zo waren Victor én de bouwheren gerust tijdens de werken.

Badkamer ook onder handen

Na de veranda, pakte Victor ook de badkamer aan. “Uit de ontwerpen van Victor konden we snel een keuze maken, meteen nagel op de kop. Daarna gingen we sanitair kiezen bij hun partners. Daar stond altijd iemand klaar die op de hoogte was van ons project.”

Vandaag is het verschil tussen voor en na enorm. “Heel veel bezoekers denken dat het altijd zo geweest is. Het klopt gewoon.”

 

Architect: D. Schietgat
Fotograaf: Vangoo Photography

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend