Klassieke villa krijgt moderne make-over

Klassieke villa krijgt moderne make-over

  • STRAK LANDELIJK
  • OPENHEID MET PRIVACY
  • NIEUWE UITBOUW VAN CA. 100M²
  • BOOGOPENINGEN TUSSEN KEUKEN EN WOONKAMER

In 2011 kocht een koppel uit West-Vlaanderen deze villa in de ruime regio rond Kortrijk. Het huis uit 1969 was toe aan een grondige renovatie. Na werken aan de bovenverdieping besloten ze in één keer het gelijkvloers, de buitenkant en een uitbouw aan te pakken. Dat alles in een coherente stijl: strak landelijk.

De keuken werd vergroot en onze nieuwe leefruimte is een splinternieuwe uitbouw van ca. 100 m² mét uitzicht op de tuin.

Helder doel voor ogen

Er waren een paar zaken in hun woning die volgens het echtpaar niet goed aanvoelden. De keuken was erg klein en de leefruimte keek uit op de straatkant in plaats van op de fraaie tuin. Bovendien lag het kantoor achteraan, waardoor klanten telkens het huis moesten doorkruisen. “We kenden de pijnpunten en wisten heel goed wat we anders wilden. Dus legden we onze netjes uitgewerkte plannen voor aan drie verschillende firma’s. Daar kwam victor voor ons als beste uit, vooral omwille van de uitgebalanceerde en erg gedetailleerde offerte. Dat gaf ons vertrouwen.”

Openheid mét privacy

Het bureau bevindt zich nu in de vroegere living vooraan. De keuken werd vergroot en de nieuwe leefruimte is een splinternieuwe uitbouw van ca. 100 m² mét uitzicht op de tuin. “We wilden niet echt een open keuken, maar wel een open gevoel. Dankzij twee boogopeningen is er nu rechtstreeks
contact tussen de keuken en de woonkamer. En toch sluit je de ruimtes makkelijk af met twee grote houten schuifdeuren.” In de keuken werd er met lichte materialen als hout en beige marmer gewerkt, waardoor het zwarte fornuis meteen in het oog springt. De nieuwe boogramen lopen door tot op de grond voor optimale lichtinval en verbinding met de tuin.

Apart project

De renovatie van deze villa is allesbehalve doorsnee. Het koppel bleef dan ook erg betrokken bij de werken, letterlijk zelfs. “We zijn gedurende de verbouwing in het huis, meer bepaald in de oude leefruimte, blijven wonen. Om kosten te besparen én om altijd op de hoogte te blijven van de vorderingen. “We hadden alles tot in detail besproken met de projectleider en wisten dus perfect wat te verwachten. Al kom je sowieso wel eens voor een verrassing te staan. Maar dat werd altijd vlot en snel opgevangen.”

Rust als rode draad

“De hele woning, buiten en binnen, wilden we in een landelijke maar moderne stijl. Gezellig maar niet té klassiek. Een coherent gebruik van dezelfde materialen brengt rust: een basis van onbewerkt eikenhout en witte tinten mét zwarte accenten. Het geeft ons een luchtig en rustgevend gevoel.”

ARCHITECT BUILDING CONCEPTS
INTERIEURARCHITEC FUGAZZI 
FOTOGRAFIE BEELDCOLLECTIEF & CLAUDE SMEKENS

Benieuwd hoe verbouwadviseur Fabian en projectleider Yannic dit project aanpakten? 
Lees er hier meer over

 
Fan van deze stijl? 

Grasduin dan eens door ons lookbook, je vindt er naast het moodboard van deze realisatie nog 8 andere inspirerende interieurstijlen in terug.

 

Ook samenwerken?

Contacteer ons

 
© 2021 Victor is een merk van de Camino group
built by thinline.be  |   design plug