Terug naar overzicht

Oud huis, nieuwe thuis

  • Totaalrenovatie gezinswoning
  • De persoonlijke opvolging maakte het verschil
  • Aandacht voor de juiste verlichting

De dag dat de dampkap het begaf, was het voor Greet en Jan duidelijk. Na meer dan 20 jaar was het tijd voor iets nieuws. Maar wat begon met een plan voor een nieuwe keuken, eindigde in een grondige totaalrenovatie van de hele benedenverdieping.

Alles in handen

“We wilden meer ruimte, meer openheid,” zegt Jan. Renovatieadviseur Joris stelde daarom voor om een deel van de achterbouw uit te breiden en de volledige benedenverdieping aan te pakken. Hij zorgde er ook voor dat het koppel zich van de verbouwing niets hoefde aan te trekken. Nadat de plannen getekend en goedgekeurd waren, nam projectleider Yannic alles in handen en gingen de werken van start.

De beperkingen

Door de achtergevel open te breken, werd de woning 6 m2 groter. Die extra ruimte werd gebruikt om van de keuken en eetplaats één geheel te maken. De kamerhoge ramen laten vandaag meer licht binnen. Er kwam een kookeiland met een groot werkblad, zonder bovenkasten. Alleen de dampkap is opnieuw in het plafond ingewerkt.

Dezelfde mix van strakheid en gezelligheid werd doorgetrokken naar het leefgedeelte. “Daar wilden we onze houtcassette vervangen door een centraler geplaatste gaskachel met een inkijk langs drie zijden. Dat kon, maar dan moest de schouw worden afgebroken en de dakconstructie worden aangepast. We hebben toen samen met Victor beslist om de bestaande schouw te behouden en te ondersteunen met een betonnen constructie. Daardoor heeft de gashaard nu maar een inkijk langs twee kanten”, zegt Jan.

Een nieuw licht

Ondanks de bijsturingen van hun plannen zijn Greet en Jan in hun nopjes over het resultaat. De ruimte straalt nu precies de juiste sfeer uit. Daar heeft de verlichting veel mee te maken. “De verlichtingsadviseur van Watt and More heeft op basis van onze wensen en de ruimte een lichtplan opgesteld. Een gedurfd concept, maar het mag gezien worden. Het maakt de woning af, klaar voor de volgende 25 jaar”, zegt Greet.

 

Mdarchitects
Fotografie: IFIRMA

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend

Victor volgde alles op en coördineerde de werken. Zalig!

GREET & JAN