Terug naar overzicht

Moderne leefkeuken als familiale hotspot

  • Moderne leefkeuken met mooi uitzicht op de tuin
  • Oude, houten ramen werden vervangen door moderne in pvc
  • De vloerverwarming zorgt voor meer comfort

Begin jaren ‘90 nam het gezin hun intrek in deze nieuwbouwwoning. Na 20 jaar is de tijd rijp voor enkele functionele upgrades. Paul, man des huizes legt uit: “er waren verschillende frustraties: versleten ramen en deuren, een keuken die uit de mode was, enz. We besloten die samen aan te pakken om de overlast te beperken. Plus enkele extraatjes.”

Samen met Victor maakten ze een plan voor de totaalrenovatie van de benedenverdieping. Zo is de woning meteen klaar voor de volgende 20 jaar.

Van vloerverwarming tot keuken

Het to-dolijstje was alvast niet min. Zoals de oude houten ramen vervangen door moderne exemplaren in pvc. Het voordeel? Die isoleren beter en zijn onderhoudsvriendelijker. Vloerverwarming installeren voor meer comfort. En uiteraard bijpassende tegels plaatsen. Maar de kers op de taart is ongetwijfeld de moderne leefkeuken – een familiale hotspot met een mooi zicht op de tuin.

Inbreng van Victor

“De ervaring van Victor kwam zeker van pas om finale beslissingen te nemen,” getuigt Paul. “Zoals de positie van de deur tussen keuken en berging. Die stond oorspronkelijk rechts van het kookeiland, maar links is inderdaad beter. Het extra raam bleek ook een goede keuze. Want zo oogt onze keuken nóg ruimer.”

Zelfs de nazorg was top

Paul was aangenaam verrast door de nazorg. “Door de werken waren er kleine beschadigingen aan de trap en de oprit. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Maar Victor heeft die problemen zonder morren opgelost. Daar deden ze niet moeilijk over. Als klant stellen we dat zeker op prijs.”

 

Fotografie: AC-Fotografie

Samen jouw plannen bekijken

Contacteer ons vrijblijvend

Fabian Timmermans
Renovatieadviseur